Raport Media Trust: Criza refugiatilor vazuta in online-ul romanesc - RADAR DE MEDIA
Connect with us

În perioada 25 august – 7 septembrie 2015 s-au înregistrat 34.134 de materiale ce au avut ca subiect criza refugiaților sirieni și valul de imigranți cu care se confruntă Europa, potrivit monitorizărilor mediaTRUST. Cele mai multe apariții referitoare la acest subiect s-au înregistrat pe Facebook – 22.830 de mențiuni.

Ziua cu cele mai multe apariții referitoare la criza refugiaților sirieni, în intervalul selectat, este 4 septembrie 2015, când s-au înregistrat – 10.923 de mențiuni. Printre subiectele care au stârnit cel mai mult interesul presei și al internauților se numără reacțiile la planul de urgență întocmit de liderii europeni pentru distribuirea refugiaților în continent, publicat de presa britanică. De asemenea, fotografia băiețelului sirian găsit înecat pe o plajă din Turcia, publicată pe rețelele de socializare, a generat un val de reacții în rândul acestora. Tensiunile generate de refugiați în gara din Budapesta au fost intens mediatizate.

grafice mediatrust

 

România în contextul crizei refugiaților

În perioada 25 august – 7 septembrie 2015, din totalul de 34.136 de materiale ce au avut ca subiect situația imigranților sirieni, 8.775  de materiale au făcut referire la România în contextul actualei crize.  Sursele cu cele mai multe materiale publicate care au menționat România în acest context sunt: antena.ro – 81 mențiuni, ziuanews.ro – 81 mențiuni, ziare.com – 80 mențiuni.

Printre cele mai dezbătute declarații se numără cea a Patriarhiei Române, care și-a anunțat sprijinul în ajutorarea refugiaților: “Patriarhia: Ne vom implica în ajutorarea refugiaţilor care vor ajunge în România”, potrivit realitatea.net

 

grafice mediatrust

Declarația fostului președinte Traian Băsescu: „România nu ar trebui să accepte să primească refugiaţi dintr-un motiv simplu: lipsa capacităţii de a integra (…)”, potrivit hotnews.ro.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

IN Trending