Connect with us

Spectacole

Rapsodia Română nr. 1 de George Enescu, la două orchestre

Published

on

Acordurile Rapsodiei Române nr. 1 de George Enescu vor răsuna, duminică, 27 martie, la Sala Radio, interpretate nu de o orchestră, ci de două.

 

Orchestra Simfonică Naţională a Companiei Publice „Teleradio-Moldova” şi Orchestra Naţională Radio vor urca, în premieră absolută, simultan pe aceeaşi scenă în cadrul concertului programat pentru ora 19.00.

 

Dirijată de Gheorghe Mustea, Orchestra Simfonică Naţională a Companiei „Teleradio Moldova” va interpreta un program reprezentativ, care va începe cu Dacofonia nr. 1 de Tudor Chiriac, va continua cu Rapsodia I de Enescu, Concertul nr. 2 pentru orchestră de Gheorghe Mustea dedicat lui George Enescu şi se va încheia în acordurile luminoase ale Simfoniei a VII-a în La major de Beethoven.

 

Orchestra Simfonică Naţională a Companiei Publice „Teleradio-Moldova” a luat fiinţă în decembrie 1989, sub bagheta dirijorului Gheorghe Mustea şi a obţinut succese considerabile în promovarea artei moldoveneşti în diferite colţuri ale lumii.

 

De la înfiinţare, ansamblul şi-a format deja un repertoriu bogat, care se caracterizează printr-o varietate de stiluri şi genuri muzicale şi include atât creaţii din patrimoniul naţional, cât şi capodopere ale muzicii universale.

 

În mare măsură, acest repertoriu a fost determinat de viziunea maestrului Gh. Mustea, care consideră că „o orchestră de valoare, şi mai ales o orchestră radio, trebuie să fie capabilă să interpreteze adecvat muzica, aparţinând oricărei şcoli naţionale”.

 

Advertisement

Concertul va fi transmis, în direct, pe posturile Radio România, preluat de către TVR Cultural şi Teleradio Moldova şi va intra în circuitul muzical al Uniunii Europene de Radio şi Televiziune, ceea ce presupune difuzarea lui către radiourile publice din Europa.

 

Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Sălii Radio şi prin reţeaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending