Connect with us

Anchetă

Rareș Năstase prezintă România eșuată, la România, te iubesc!

Published

on

Foto Credit: PRO TV
Reclame

Copiii abandonează școala, pentru că statul ne-a abandonat pe toți! Oamenii se mai salveazădoar prin propriile eforturi. Duminică, de la ora 18:00, la România, te iubesc!, Rareș Năstaseprezintă pe larg datele anchetei România eșuată și face radiografia învățământului românesc, unde abandonul școlar este la 15%, dublu față de media europeană.

„Școală și nu prea” tinde să înlocuiască „România educată”. Absenteismul e în floare, iar cei care rămân repetenți nu mai vor la școală. Minorii muncesc sau au grijă de frații mai mici.

Generațiile care abandonează acum au în spate, acasă, alte generații de părinți pentru care școala nu a fost o prioritate. Duminică vedem care sunt motivele abandonului, de la sărăcie, dezinteres pentru școală, lipsa modelelor, dar și a infrastructurii, până la mirajul muncii necalificate de peste hotare. Există mult eșec, dar și crâmpeie de reușită și soluții.

Situația este dramatică, în special în mediul rural, acolo unde un sfert dintre copiii dintr-o generație renunță la școală. Atunci când modelul nu vine de acasă, ar trebui să apară în insituțiile de învățământ. Însă, când copilul nu mai ajunge la școală, atunci viitorul comunității este compromis, eșuat.

Șase din zece copii din mediul rural, de la noi, au dificultăți de citit și scris. Abandonul școlar e în creștere la toate nivelurile de învățământ, din școala primară, până la universitate. Cea mai mare rată este la începutul și la finalul ciclurilor de învățământ, adică la clasele pregătitoare, la a V-a și la a VIII-a.

România eșuată, duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!. Emisiunea poate fi vizionată,

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending