RAZBOI | 95 de milioane de euro pe masă între RCS&RDS şi Antena Group - RADAR DE MEDIA
Connect with us

A-Z NEWS

RAZBOI | 95 de milioane de euro pe masă între RCS&RDS şi Antena Group

Published

on

În 2008, RCS/RDS şi Antena Group se uneau într-un megaproiect care viza achiziţionarea drepturilor tv pentru partidele de fotbal din Liga 1. La vremea respectivă, investitia totală ajungea la inimaginabila suma de 101 milioane de euro. Din foşti parteneri în consorţiu, cei doi giganţi media aveau să devină, ulterior, aprigi duşmani, afacerea “Şantajul”, care a culminat cu reţinerea directorului Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, reprezentând momentul în care s-a spart buboiul, scrie enational.ro

rcs rds

Astăzi, RCS/RDS şi Antena Group au ajuns să se bată în instanţă, miza celor şase procese existente pe rol în luna septembrie fiind, culmea!, apropiată de sută de milioane pe care au investit-o în fotbal în urmă cu cinci ani. În fapt, Antena Group şi RCS/RDS se judecă în prezent în opt litigii. În trei dintre acestea, trustul lui Voiculescu deţine calitatea de reclamant, iar în alte trei, reclamantul este firma “miliardarului fără chip”, Zoltan Teszari. Şase dintre cele opt procese au termene stabilite de instanta în debutul acestei toamne.

RCS-ul ar putea plăti Antenelor 90 de milioane de euro

Trustul Antena Group a acţionat în instanţă gigantul RCS/RDS, solicitând menţinerea posturilor tv din portofoliu (Antena 1, Antena 2, Euforia şi GSP TV) pe platforma controlată de operatorul de cablu. Tot scandalul pe această temă a debutat în 2011, când RCS/RDS a hotărât, tam-nisam, eliminarea GSPTV din grila de programe oferite abonaţilor, decizie care a stârnit indignarea clienţilor, având în vedere că aceasta televiziune transmite meciuri din Liga 1. De altfel, masura impusă de RCS/RDS avea să fie sanctionata pecuniar de CNA, amenda primita însumând 10.000 de lei. Ulterior, s-a născut un alt litigiu. Trustul lui Voiculescu a solicitat menţinerea Antenei 1 în grila RCS, alături de celelalte programe libere la retransmisie, fără a conditiona financiar abonaţii şi fără a afecta în mod negativ recepţia programelor sale de către public. Al treilea front a fost deschis după ce Antena 2 a realizat că are aceeaşi soartă ca Antena 1, postul tv acţionând în judecata firma de cablu, solicitând transmiterea conţinutului său către abonaţi în regim liber, fără condiţionări financiare sau tehnice. Pentru toate acestea, Antena Group solicita daune în valoare de 90 de milioane de euro.

Antena Group poate pierde 5 milioane de euro

Şi gigantul RCS/RDS a deschis trei procese în instanţă pe numele adversarului său de moarte. Întâi de toate, RCS a contestat amenda primită de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (vezi cazul GSPTV), apoi a decis chemarea în instanţă a paratelor CNA şi Antena Group. Litigiile deschise de operatorul de cablu privesc şi o presupusă campanie de denigrare a trustului Intact, în legătură cu scoaterea de pe platforma DTH a posturilor tv aflate în portofoliul Antena Group. În dosarele respective, RCS solicita daune totale de 5 milioane de euro.

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending