Connect with us

ALL MEDIA

Război între Antena Group și Consiliul Concurenței din cauza principiului ”must carry”

Avatar

Published

on

Antena Group, compania care operează licențele Antena 1, Antena Stars și Euforia, a dat în judecată Consiliul Concurenței pentru a anula o decizie din decembrie 2013, decizie care privește modul de aplicare a principiului “must carry”.

Potrivit unei decizii a Consiliului Concurenței, din luna decembrie, instituția a venit cu recomandarea de revizuire a legislației audiovizuale astfel încât principiul must-carrysă fie aplicat și în cazul transmisiei DTH, nu doar operatorilor de cablu, așa cum este în prezent.

În plus, Consiliul Concurenței consideră că numărul posturilor din lista must carry ar trebui redus și că acest statut ar trebui să fie acordat doar posturilor al căror conținut global are caracter de interes general. Dosarul a fost deschis la Curtea de Apel chiar luna aceasta, pe 5 martie.

„Acest statut poate fi acordat şi canalelor private doar în măsura în care se consideră strict necesar în vederea atingerii obiectivului de interes general (canale culturale, informative etc) şi în măsura în care acestea deţin cote de audienţă adecvate. Ca urmare, numărul canalelor de televiziune cărora li se aplică regimul must-carry ar trebui redus (ţinând cont şi de apropiata introducere a televiziunii digitale), iar statutul ar trebui acordat în urma unei proceduri competitive.”

Recomandările au fost făcute în urma investigaţiei declanşate de Consiliul Concurenţei, în 2012, privind posibila încălcare a Legii Concurenţei de CNA prin stabilirea unor conditii discriminatorii pentru distribuitorii de programe televiziune.

Principiul must carry este reglementat prin decizia 72 din 2012 și prin art. 82 din Legea Audiovizualului.

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending