Războiul Apple vs Samsung continuă. Compania americană cere daune suplimentare în procesul din care a încasat 548 milioane de dolari

0
1318

 

Apple a cerut justiţiei americane să oblige Samsung să plătească încă 180 de milioane de dolari într-un proces în care rivalul său sud-coreean a achitat în urmă cu o săptămână daune de 548 milioane de dolari pentru că a încălcat patente ale Apple, informează Mediafax.

Potrivit documentelor depuse în instanţă de Apple, suma de 180 de milioane de dolari ar reprezenta daune suplimentare şi dobânzi, transmite Reuters.

Aceste daune suplimentare au fost determinate de cinci produse Samsung care ar fi încălcat patente deţinute de Apple şi au fost comercializate după ce instanţa a dat în 2012 o decizie împotriva Samsung, susţine compania americană.

Procesul dintre cei mai mari doi producători de smartphone-uri şi tablete a început în 2011, când Apple a acuzat compania din Coreea de Sud că i-a încălcat mai multe patente şi a copiat elemente din design-ul iPhone.

Instanţa din SUA a decis în 2012 ca Samsung să plătească daune în acest proces de 930 de milioane de dolari, însă în luna mai suma a fost redusă cu 382 milioane de dolari. Samsung urmând să plătească la mijlocul lunii decembrie 548,2 milioane de dolari, dar a contestat la Curtea Supremă din SUA decizia privind daunele.

 

Comentarii