Connect with us

A-Z NEWS

Războiul dintre cele două posturi de știri, România TV și Realitatea TV se mută la CNA!

Published

on

Directorul România TV, Alexandru Iacobescu, a adresat Consiliului Național al Audiovizualului o plângere prin care cere sancționarea postului de știri Realitatea TV. Asta, în urma atacurilor făcute către jurnaliștii RTV de către Marian Vanghelie, în emisiunea ”Jocuri de putere”.

Iată plângerea adresată CNA de managementul postului România TV, potrivit Reporter Virtual:

”Stimată Doamnă Președinte, Stimați Membri CNA,

Ne adresăm  domniilor voastre în calitate de reprezentanți ai celei mai importante instituții a statului român în ceea ce privește audiovizualul, la nivel de autoritate, reglementare și control.

Astfel, conform legii, vă rugăm să analizați emisiunea “Jocuri de putere”, de la Realitatea Tv, din data de 20 ianuarie 2015, al cărei invitat a fost domnul Marian Vanghelie, prin raportare la dispozitiile art. 40 alin. (4), art. 66 si art. 67 din Decizia 220/2011 privind Codul de reglementare a conținutului audiovizual care, în opinia noastră, au fost încălcate.

Potrivit dispozițiilor legale:

ART. 30 – Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine.

ART. 66 – (1) În programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală, trebuie să respecte următoarele principii:

  1. a) asigurarea imparţialităţii, echilibrului şi favorizarea liberei formări a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică;
  2. b) evitarea oricăror forme de discriminare.

ART. 67- În exercitarea dreptului lor de a-şi exprima opinii sau puncte de vedere în legătură cu subiecte de interes public, prezentatorii şi moderatorii trebuie să asigure o separare clară a opiniilor de fapte şi nu trebuie să profite de apariţia lor constantă în programe într-un mod care să contravină exigenţelor de asigurare a imparţialităţii.

Pe tot parcursul emisiunii Jocuri de putere, invitatul, domnul Marian Vanghelie a lansat un atac dur și murdar la adresa jurnaliștilor de la România Tv, amenințînd direct cu dezvăluiri din viața personală a angajaților România Tv. Evident, nu vă cerem protecție, ci cerem aplicarea legii în ceea ce privește cererea și administrarea de probe ori de câte ori se lansează astfel de acuzații și amenințări pe un post de televiziune.

Aveți în cele ce urmează declarația, făcută fără niciun fel de intervenție din partea realizatorului, de către domnul Marian Vanghelie:

Advertisement

RTV este o bagabonţeală. Ghiţă e un infractor. Ghiţă şi Ponta folosesc România TV pentru intoxicări, ameninţări la adresa celor care ar putea să se alăture noului PSD. Le pun numele pe ecran şi apoi îi sună să îi întrebe dacă e adevărat că pleacă din PSD, dacă au vorbit cu mine şi cu Geoană. Încearcă să-i sperie chiar şi pe ăia cu care nu am vorbit. Păi le spun eu că o să-i sun pe toţi! Spun numai minciuni, ca să influenţeze oamenii cu televiziunea lor şi cu alţii unde au ei influenţă. O mizerie! Sunt lucruri care se fac şi lucruri care nu se fac. Victore (n.r.-Ponta), am crezut că jucăm cinstit, dar dacă veţi continua aşa o să vă pară rău! Nu îi ameninţ, îi informez. Voi spune lucruri grave din viaţa lor privată, pentru că nu e normal să facă ce fac ei acum. Sunt lucruri care le vor afecta familiile, nu vreau să le spun şi o să-mi pară rău, dar n-am ce face dacă ei fac toate aceste mizerii cu mine”, a declarat Marian Vanghelie în emisiunea de la Realitatea Tv.

Astfel, vă rugăm să observați că informațiile puse la dispoziția publicului au fost vădit lipsite de echilibrul și imparțialitatea la care obligă prevederile legale. Având în vedere modul în care s-a desfășurat emisiunea, astfel cum a fost realizată și moderată aceasta, în exercitarea dreptului moderatorului de a-și exprima opinia nu a rezultat o separare o opiniilor de fapte, situație de natură a afecta imparțialitatea la care îl obligă dispozițiile legale.

În măsura în care considerați că această reclamație poate constitui o dezbatere în plenul CNA,

Vă mulțumesc,

Alexandru Iacobescu

Director Romania Tv”

Foto montaj: RADAR DE MEDIA

CITEȘTE ȘI:

[sam id=”11″ codes=”true”]

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending