RCS & RDS nu a obtinut nicio frecventa de emisie la concursul organizat de CNA!

0
997

Radio Trinitas a fost marele câştigător al concursului organizat de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru atribuirea unor frecvenţe radio tematice, primind 4 noi licenţe, în timp ce RCS&RDS a fost marele perdant, neobţinând niciuna din cele 11 frecvenţe pentru care a concurat, scrie MEDIAFAX.

CNA a demarat luni concursul pentru atribuirea unor frecvenţe de radio tematice, în şedinţa de joi a Consiliului fiind adjudecate 19 frecvenţe tematice.

Radio Trinitas, postul de radio al Patriarhiei Române, a câştigat cele mai multe frecvenţe noi (4) la concursul organizat de CNA. Astfel, postul cu profil religios Radio Trinitas a câştigat frecvenţe noi în localităţile Nucet (96,4 MHz), Panciu (93 MHz), Petroşani (93,7 MHz) şi Slobozia (102,6 MHz).

De altfel, cele mai multe frecvenţe de radio (10) au fost atribuite în cadrul concursului unor posturi de radio cu profil religios, însă dedicate unor confesiuni diferite.

Astfel, Radio Maria – un post de radio deţinut de societatea Radio Maria SRL din Oradea – a primit trei frecvenţe, în Iaşi (1.602 MHz), Târnăveni (87,7 MHz) şi Vişeu de Sus (1.485 MHz).

Radio Vocea Speranţei – un post de radio deţinut de Asociaţia Centrului Media Speranţa Voluntari – a primit de la CNA o frecvenţă de radio în Adjud (91,5 MHz).

Postul Maria Radio deţinut de SC Maria Radio Erdely SRL din Oradea a câştigat o frecvenţă la Cluj-Napoca (100,4 MHz).

Şi un alt post cu profil religios – Alt FM – a primit de la CNA o frecvenţă de radio la Timişoara (1.584 MHz). Alt FM este deţinut de societatea Radio CNM SRL.

Pe de altă parte, postul de radio pentru copii Itsy Bitsy a primit două frecvenţe noi – la Bălceşti (94,7 MHz) şi la Suceava (91,5 MHz).

CNA a acordat două frecvenţe şi societăţii Adway Direction SRL, care doreşte să lanseze un post de radio nou – Tradiţional FM, cu profil tradiţional-folclor. Frecvenţele primite de Tradiţional FM sunt în Bacău (88,8 MHz) şi Bistriţa (97,3 MHz).

Totodată, CNA a acordat două frecvenţe pentru înfiinţarea unui post de muzică clasică – Radio Clasic. Astfel, societatea Dream Radio SRL a primit frecvenţe în Focşani (89,4 MHZ) şi Oneşti (92,2 MHz) pentru înfiinţarea Radio Clasic.

CNA a acordat o frecvenţă şi pentru un nou post de radio cu profil sportiv – Maxima Sport FM (deţinut de societatea Radio Maxima Sport SRL). Frecvenţa pe care va emite Maxima Sport FM este la Slatina (89,1 MHz).

Şi postul de radio cu profil sportiv Sport Total FM (deţinut de societatea Global Media Expert SRL), care emite deja pe piaţa de radio din România, a primit o nouă frecvenţă de radio, la Drăgăşani (88 MHz).

CNA a acordat o frecvenţă şi pentru lansarea postului de radio cu profil informativ Unirea FM (deţinut de societatea Unirea Pres SRL). Unirea FM a primit o frecvenţă la Alba Iulia (107,2 MHz).

Comentarii