Connect with us

Business

Reacție la anunțul Guvernului României de a implementa un calendar de creștere a accizei la produsele din tutun pentru perioada 2017-2022

Published

on

Gemma Webb, CEO al British American Tobacco:

 

”Considerăm că introducerea unui calendar de acciză pentru următorii 5 ani este o măsură care oferă sustenabilitate atât veniturilor bugetare din taxarea tutunului cât și industriei producătoare, a doua cea mai importantă pentru bugetul statului. Tocmai de aceea, apreciem faptul că decizia Guvernului a implicat și consultări cu industria. British American Tobacco a susținut că un calendar clar de acciză va asigura creșterea și sustenabilitatea veniturilor bugetare din taxarea comerțului legal fără a prejudicia eforturile în desfășurare pentru diminuarea traficului ilicit.

Inițiativa Guvernului permite proiectarea încasărilor la bugetul de stat pentru o perioadă de timp rezonabilă, oferind în același timp producătorilor stabilitatea necesară desfășurării activității și continuării investițiilor în România.

Menționăm că, deși taxele reprezintă componenta principală a prețului țigaretelor, companiile producătoare trebuie să țină cont și de alte costuri în stabilirea propriilor politici de preț. British American Tobacco a făcut și continuă să facă eforturi logistice și financiare importante pentru a se conforma Legii de transpunere a Directivei Europene a Tutunului într-un timp considerabil mai mic față de cel prevăzut de Directivă. Reamintim faptul că transpunerea întârziată a Directivei a lăsat producătorilor doar 30 de zile pentru adaptarea producției și a redus la jumătate timpul acordat pentru curățarea pieței de produsele conforme vechii legislații. Consecințele transpunerii tardive și, până în momentul de față, incomplete a Directivei Europene a Tutunului se vor face simțite și în anul 2017”.  

 

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending