Connect with us

A-Z NEWS

Realitatea Media a pierdut două licenţe audiovizuale. Cauza: datoriile uriașe și aspecte juridice nerezolvate

Published

on

Realitatea Media SA a pierdut două licenţe audiovizuale, pentru Realitatea FM Câmpulung şi Realitatea TV Târgu-Mureş, din cauza unor obligaţii de plată de 81 de milioane de lei, pentru care nu a făcut dovada eşalonării, şi a lipsei unui plan de reorganizare aprobat de instanţă, informează Mediafax.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a reanalizat, în şedinţa de marţi, solicitarea Realitatea Media SA de prelungire a licenţei audiovizuale a Realitatea FM Câmpulung, dar şi situaţia licenţei audiovizuale a Realitatea TV Târgu-Mureş.

Licenţa Realitatea FM Câmpulung a expirat pe 8 august, dar solicitarea Realitatea Media a fost depusă în termenul legal. Solicitarea nu a putut fi însă discutată de CNA din cauza perioadei de concedii şi a lipsei de cvorum necesar pentru organizarea şedinţelor.

Realitatea FM Câmpulung difuzează programul Realitatea FM Bucureşti, care, la rândul ei, retransmite integral programul televiziunii Realitatea TV.

Licenţa Realitatea TV Târgu-Mureş a expirat pe 21 iulie, documentaţia pentru prelungire fiind depusă cu 17 zile după termenul legal.

Potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA din 2 septembrie, certificatul fiscal al Realitatea Media figurează cu obligaţii de plată în cuantum de 81 de milioane de lei, iar societatea nu a putut prezenta dovada acordării eşalonărilor la plată.

În dosarul depus la CNA există un plan de reorganizare, dar nu reiese din documentele depuse de Realitatea Media dacă el este şi aprobat de instanţe sau nu, fapt care încalcă articolul 51 din Legea audiovizualului.

Avocatul Realitatea Media SA Andrei Ţîru a susţinut că, având în vedere starea de insolvenţă, Realitatea „are o calitate specială şi anume cea de furnizor captiv” în raport cu CNA.

Membrii CNA au votat în unanimitatea membrilor prezenţi respingerea solicitărilor Realitatea Media în privinţa licenţelor pentru Realitatea FM Câmpulung şi Realitatea TV Târgu-Mureş.

Societatea Realitatea Media SA deţine mai multe licenţe audiovizuale, între care cele pentru Realitatea TV, The Money Channel şi Realitatea FM. Realitatea Media SA se află în insolvenţă din septembrie 2011.

Advertisement

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending