Connect with us

ALL MEDIA

Realitatea în pericol. Din cauza datoriilor la stat şi a problemelor juridice riscă să piardă 2 licenţe!

Published

on

Societatea Realitatea Media SA este în pericol să piardă două licenţe audiovizuale, pentru Realitatea FM Câmpulung şi Realitatea TV Târgu-Mureş, din cauza unor obligaţii de plată de 81 de milioane de lei, pentru care nu a făcut dovada eşalonării, şi a problemelor sale de natură juridică, informează Mediafax.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, solicitarea Realitatea Media SA de prelungire a licenţei audiovizuale a Realitatea FM Câmpulung, dar şi situaţia licenţei audiovizuale a Realitatea TV Târgu-Mureş.

Răzvan Frînculescu, şeful Biroului Licenţe-Autorizări din CNA, a declarat în şedinţa de marţi că licenţa Realitatea FM Câmpulung a expirat pe 8 august, dar solicitarea Realitatea Media a fost depusă în termenul legal. Solicitarea nu a putut fi discutată până în prezent de CNA din cauza perioadei de concedii şi a neînţelegerilor dintre unii membri ai Consiliului, fapt care nu a permis asigurarea cvorumului necesar pentru organizarea şedinţelor.

Realitatea FM Câmpulung difuzează programul Realitatea FM Bucureşti, care, la rândul ei, retransmite integral programul televiziunii Realitatea TV. În cazul Realitatea TV Târgu-Mureş, licenţa a expirat pe 21 iulie, documentaţia pentru prelungire fiind depusă cu 17 zile după termenul legal.

„Nu există modificări juridice în structura acţionariatului. Certificatul fiscal figurează cu obligaţii de plată în cuantum de 81 de milioane de lei. Societatea (Realitatea Media SA, n.r.) nu poate prezenta dovada acordării eşalonărilor la plată datorită faptului că este în insolvenţă. În dosar există un plan de reorganizare, dar nu reiese din acest plan dacă el este şi aprobat de instanţe sau nu. La Realitatea FM Câmpulung nu s-au actualizat datele din decizia de autorizare, respectiv societatea nu a depus la dosar licenţa de emisie şi autorizaţia tehnică de funcţionare după modificarea denumirii şi a sediului social pentru a putea elibera şi decizia de autorizare pe noile coordonate”, a spus Răzvan Frînculescu, precizând că, în schimb, Realitatea Media a depus un document prin care solicita eliberarea unui duplicat.

Membrul CNA Monica Gubernat a spus că „sunt foarte multe probleme juridice” la Realitatea Media, făcând referire la „situaţia planului de reorganizare”. Totodată, Monica Gubernat a solicitat prezenţa unui avocat al Realitatea Media la o şedinţă a CNA, pentru a discuta toate aceste aspecte.

La rândul său, Mura Frînculescu a invocat precendentul prelungirii de către CNA a licenţei audiovizuale a postului de radio Realitatea FM Bucureşti (pe 3 aprilie, n.r.), dar şi al prelungirii licenţei Realitatea TV Cluj (pe 20 februarie, n.r.).

Potrivit Murei Frînculescu, licenţele Realitatea FM Bucureşti şi Realitatea TV Cluj au fost prelungite de CNA în condiţiile în care era în vigoare „acelaşi plan de reorganizare care este şi acum în procedură colectivă”.

Societatea Realitatea Media SA deţine mai multe licenţe audiovizuale, între care cele pentru Realitatea TV, The Money Channel şi Realitatea FM. Realitatea Media SA se află în insolvenţă din septembrie 2011.

Realitatea Media

Foto Credit: Facebook.com

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending