RAVAGII | Si Realitatea TV a incasat 70.000 mii lei de la CNA pentru injuraturile lui Vadim! - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

RAVAGII | Si Realitatea TV a incasat 70.000 mii lei de la CNA pentru injuraturile lui Vadim!

Published

on

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, să amendeze cu 70.000 de lei televiziunea Realitatea TV, din cauza emisiunii “Ediţie specială” difuzată pe 15 iunie, în care Corneliu Vadim Tudor a folosit un limbaj injurios la adresa lui Ioan Bâldea, scrie Mediafax. 

În emisiunea respectivă, Corneliu Vadim Tudor a folosit un limbaj injurios şi vulgar în repetate rânduri la adresa lui Ioan Bâldea, care a intervenit prin telefon. Subiectul discuţiei a fost “debarcarea” preşedintelui PRM Corneliu Vadim Tudor din acest partid.

La propunerea Laurei Georgescu, preşedintele CNA, televiziunea Realitatea TV a fost amendată cu 70.000 de lei.

“Pentru” această sancţiune au votat Laura Georgescu, Lorand Turos, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda şi Cristina Trepcea, în timp ce Florin Gabrea, Christian Mititelu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea au votat “împotriva” acestei sancţiuni.

Amenda de 70.000 de lei a fost aplicată pentru încălcarea articolului 3, alineatul 1 din Legea audiovizualului, potrivit căruia “Prin difuzarea şi retransmisia serviciilor de programe se realizează şi se asigură pluralismul politic şi social, diversitatea culturală, lingvistică şi religioasă, informarea, educarea şi divertismentul publicului, cu respectarea libertăţilor şi a drepturilor fundamentale ale omului”, şi a articolului 40, alineatul 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, conform căruia “Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”.

O altă propunere – amendă cu 20.000 de lei, propusă de Christian Mititelu – nu a întrunit numărul minim necesar de voturi (şase) pentru a putea fi aplicată. De altfel, Mititelu a fost nemulţumit de sancţiunea de 70.000 de lei aplicată Realitatea TV, considerând-o prea mare.

El a făcut referire la o altă sancţiune în cuantum de 70.000 de lei, aplicată tot joi de CNA postului Antena 1, din cauza mai multor emisiuni “Un show păcătos”, în care invitaţii Mariana Moculescu şi Corneliu Vadim Tudor au folosit un limbaj injurios. Mititelu a considerat că, în cazul Antena 1, abaterile de la legislaţia audiovizualului au fost mai grave decât la Realitatea TV.

CADOU DE LA CNA | Dan Capatos a primit o amenda de 70.000 de mii pentru “show-ul” lui Vadim! Vezi video aici!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4VIhjNhxNEo[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=H1_eMlDLzLI[/youtube]

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending