Connect with us

Evenimente

Recenzie T.Rex, magie glam în Hard Rock Cafe

Published

on

Ce aş putea spune despre un concert care m-a umplut de bună-dispoziţie şi din care mi-au rămas nenumărate frânturi de melodii în minte? Poate doar că a fost de senzaţie şi că am simţit că am călătorit în timp: am trăit frenezia glam, iar 90 de minute au trecut ca o clipă, alături de T.Rex.

Am avut mai întâi parte de încălzirea oferită de cele două trupe din deschidere. Mai întâi, QuantiQ din Braşov a abordat un rock elaborat cu accente progresive. Organizatorii au avut un scurt moment dedicat tinerei pictoriţe Rodica Răduşcă, către care sunt direcţionate încăsările rezultate de pe urma concertului. Artista a oferit trei tablouri, care au fost câştigate de spectatori.

Apoi Manfellow, laureaţii Global Battle of the Bands Romania 2011, au venit cu un recital de rock alternativ, dinamic, bine pus la punct şi cu priză la public. A urmat încă un moment cu miză pentru spectatori, acordarea celor patru abonamente la Ost Fest, evenimentul rock al anului 2012. Premiile au fost oferite de Project Events si acordate de reprezentantul Rock FM, Claudiu Cîrţînă.

Puţin după ora 22.00 au urcat pe scenă cei şase membri T.Rex. Au promis că vor cânta toate hiturile din epoca Marc Bolan şi s-au ţinut de cuvânt. Au demarat cu piesa “Metal Guru”, de pe albumul “The Slider” (1972), urmată de “Ride a White Swan”, primul hit al formaţiei. Buna dispoziţie a trupei i-a cuprins imediat şi pe cei prezenţi, mulţi părăsind locurile de la mese pentru a veni mai aproape de scenă. “Cosmic Dancer” a fost primul moment mai soft al serii, iar abordarea vocală lasciv învăluitoare a lui Jay Spargo a aprins scânteia romantismului în sală.

S-a revenit repede însă la energia debordantă ce a caracterizat înterg show-ul, cu piesa “Teenage Dream”, dedicată fireşte adolescenţilor. Pe la jumătatea show-ului şi-au făcut loc elementele de artilerie grea: “Children Of The Revolution”, apoi “Jeepster” şi “Get It On,” de pe albumul-simbol “Electric Warrior,” au răsunat pe rând în Hard Rock Cafe, acompaniate de aplauzele ritmate ale spectatorilor.

Paul Fenton, tobarul care a avut şansa să cânte şi în formula de aur a trupei, alături de Marc Bolan, a făcut show, atât în timpul soloului său, cât şi înainte de bis, când a interacţionat cu publicul. Graham Oliver, fondatorul Saxon, a stat cât se poate de aproape de spectatori şi a captat atenţia tuturor, prin nenumărate “ghiduşii” executate la chiatră, incununate în final de un solo cu stil.

Cât despre solistul Jay Spargo, acesta a reuşit să dea pieselor acel accent provocator, ce îl caracteriza atât de bine pe Bolan, iar carisma personală le-a adaugat o notă jucăuşă. A rezultat o prestaţiei autentică şi extrem de plăcută. La bis am avut parte de încă două piese de calibru: “20th Century Boy” şi “Hot Love”, răsplătite de public cu aplauze îndelungate, care l-au determincat pe vocalul Jay Spargo să anunţe că vor reveni în 5 minute, pentru autografe, spre încântarea celor prezenţi.

Jay Spargo – voce, Linda Dawson – backing vocals, Graham Oliver – chitară, Tony Allday – bas, Dave Major – clape şi Paul Fenton (tobe) au reuşit să atragă la concert public de toate vârstele, iar muzica i-a atins şi i-a bucurat pe toţi în egală măsură.

Setlist:
Metal Guru
White Swan
Telegram Sam
Cosmic Dancer
Born To Boogie
Easy Action
Truck On Tyke
New York City
Teenage Dream
Dandy In The Underworld
Revolution
Laser Love
The Groover
I Love To Boogie
Jeepster
Get It On

Encore:
20th Century Boy
Hot Love

Credit Foto: Iulian Georgescu

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

MENIU

pentru sufletul tau

IN Trending