Recital de muzica franceza la Sala Radio - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Spectacole

Recital de muzica franceza la Sala Radio

Published

on

Daca franceza este limba indragostitilor, atunci muzica franceza este cu siguranta limbajul universal al iubirii. Un recital despre cele mai alese sentimente vor sustine Cristina Anghelescu si Daniel Goiti la Sala Radio, marti, 10 mai 2011, de la ora 19.00.

Programul oferit de cei doi include Sonata pentru vioara si pian in la major, op. 13 de G. Fauré, Sonata pentru vioara si pian de Cl. Debussy si Sonata pentru vioara si pian de C. Franck.

Cristina Anghelescu a inceput sa studieze vioara la varsta de 6 ani. A absolvit Universitatea de Muzica din Bucuresti la clasa Maestrului Stefan Gheorghiu (discipol al lui David Oistrah). Laureata a numeroase concursuri
internationale, Cristina Anghelescu este apreciata de criticii muzicali pentru “supletea si frumusetea sunetului amplu”, “vivacitate, stralucire si echilibru sonor”.

Prezenta activa pe toate scenele din Romania, la nivel mondial Cristina Anghelescu a fost invitata sa concerteze in sali renumite precum Schauspielhaus din Berlin si alaturi de orchestre importante din Dresda, Paris, Praga, Bratislava, Moscova, Budapesta, Londra, Madrid, Helsinki etc.

Solista-concertista a Orchestrelor si Corurilor Radio, Cristina Anghelescu a efectuat numeroase inregistrari, multe dintre ele regasindu-se si pe CD-uri (concertele de Mozart, Ceaikovski, Mendelssohn-Bartholdy, “Anotimpurile” de Vivaldi).

“Eleganta exprimarii, echilibrul, sensibilitatea sonoritatilor si mai ales muzicalitatea sa desavarsita.” acestea sunt cateva dintre calitatile care il recomanda pe Daniel Goiti ca pe un reprezentant al elitei pianistice romanesti.

Dupa terminarea facultatii, si-a perfectionat studiile la cunoscuta Academie de Arte din Berlin, sub indrumarea profesorului Georg Sava. A participat la numeroase festivaluri in Romania, Germania, Japonia si a sustinut recitaluri in tara, in Republica Moldova, Israel, Austria, Franta, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, SUA.

Numele lui s-a impus in viata muzicala ca al unei personalitati originale, fascinante, remarcandu-se prin profunzimea, claritatea si transparenta interpretarilor in lucrari de facturi diverse dintr-un repertoriu bine
selectat. Concertele si recitalurile sale au fost inregistrate si transmise ulterior pe posturile TVR Cultural si International, TVR Cluj si TVR Iasi.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending