Connect with us

Life Style

MUZICA | Recital Paula Seling, la Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară ‘George Grigoriu’

Published

on

Cunoscuta cântăreaţă Paula Seling va susţine, împreună cu Ionel Tudor Band, un recital în seara de gală a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară ”George Grigoriu”, în care Marele Premiu pus în joc este un autoturism BMW.

Concurenţii înscrişi anul acesta la Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară ”George Grigoriu” de la Brăila sunt în număr de 24 şi vin din 15 ţări, respectiv România, Elveţia, Grecia, Republica Moldova, Albania, Italia, Bulgaria, Islanda, Rusia, Georgia, Ukraina, Portugalia, Israel, Maldive şi Germania.

Din România sunt opt concurenţi: Claudia Andreea Dumitriu, Diana Antonica, Electric Fence, Elena Chirvase, Ioan Bigea, Ion Moise Badulescu, Kiazim Selatin Ialcyn şi Maria Enache.

”Marele Premiu este, ca şi în alţi ani, un BMW, cumpărat nu din bani publici, ci din bani privaţi. În ultimii patru ani, toate maşinile au plecat în alte ţări. Sperăm ca anul acesta să avem concurenţi pregătiţi şi să rămână la Brăila”, a declarat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.

Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară ”George Grigoriu” este programat în perioada 24-26 mai şi va fi transmis în direct pe TVR2. Biletul va costa 10 lei pentru fiecare seară.

Concursul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 – 29 ani şi se desfăşoară cu acompaniament orchestral (live). Fiecare concurent va interpreta o piesă din repertoriul propriu, la alegerea juriului, dintre cele două transmise pentru preselecţie, şi o piesă compusă de George Grigoriu.

Vineri, 24 mai, vor concerta Anişoara Puică, o solistă foarte cunoscută din Republica Moldova, şi Pasha Parfeny tot din Republica Moldova, cel care a luat trofeul festivalului anul trecut. Sâmbătă, 25 mai, Francesco Napoli din Italia va concerta alături de un solist din Statele Unite, Randy Roberts. Duminică, 26 mai, după Gala Laureaţilor, va cânta Paula Seling.

Festivalul ”George Grigoriu” atrage an de an la Brăila tineri pasionaţi de muzică uşoară, dornici să se afirme la un festival care devine din ce în ce mai cunoscut şi apreciat. Festivalul s-a născut la Brăila, în anul 2005, în memoria cunoscutului compozitor George Grigoriu, iar din 2009 a devenit internaţional. Încă de la început a fost catalogat de specialişti ca fiind o lecţie pentru Mamaia şi Cerbul de Aur, în ceea ce priveşte organizarea.

Organizatori evenimentului sunt Consiliul Judeţean Brăila, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi Societatea Română de Radiodifuziune.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FaUWnvqaVis[/youtube]

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

MENIU

pentru sufletul tau

IN Trending