Connect with us

ALL MEDIA

Reclame de succes care folosesc imaginea lui Hitler. VEZI VIDEO

Published

on

Imaginea cele mai terifiante personalităţi a istoriei, Adolf Hitler, este curajos preluată de tineri creativi din publicitate pentru diverse campanii, în ultimii ani.

Premiul de 10.000 de euro câştigat de doi absolvenţi de regie din Germania, în cadrul decernării Premiilor First Steps ale Academiei germane de Film, a readus în discuţie etica din spatele folosirii imaginii lui Hitler, chiar dacă, aproape în toate cazurile, el este asociat răului absolut. Spotul  video al tinerilor regizori germani a fost creat pentru a descrie eficienţa sistemului „Collision-Prevent-Assist“ (asistenţă pentru prevenirea coliziunilor) al autovehiculelor Mercedes. Reclama, filmată la o calitate video de excepţie,  prezintă un Mercedes C-Klasse care îl loveşte pe copilul-Hitler, promovând sloganul: „Detectează pericolele înainte ca ele să provoace rău“. Purtătorul de cuvânt al gigantului auto de la Stuttgart a declarat că reprezentanţii legali ai companiei le-au cerut producătorilor reclamei să ataşeze videoclipului un mesaj prin care să fie stipulat că Mercedes nu are nicio legătură cu producerea acestui spot.

 

 

Cu toate acestea, compania nu a cerut absolvenţilor să şteargă clipul de pe internet, unde deja a făcut peste 2 milioane de vizualizări. Acest tip de reclame foarte controversate atrag asociate cu figuri condamnate de opinia publică au de obicei un succes răsunător, însă sunt evitate de marile companii. Imaginea negativă a lui Hitler a fost, însă folosită şi în alte campanii publicitare la nivel mondial, creând controvese şi ridicând întrebarea despre cât de etic este să promovezi figura unui celui mai dispreţuit criminal al secolului, scrie Adevarul.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending