Recomandare CNA nr. 9 din 24 februarie 2022  - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

Având în vedere dubla calitate a Consiliului Naţional al Audiovizualului, de garant al interesului public şi de unică autoritate de reglementare în domeniul serviciilor media audiovizuale, ținând seama de atribuțiile care revin, potrivit legii, Consiliului Național al Audiovizualului de a stabili norme de reglementare cu privire la asigurarea informării corecte a publicului, a pluralismului și a responsabilităților furnizorilor de servicii media audiovizuale.

Luând în considerare rolul serviciilor media audiovizuale în formarea opiniei publice și de dreptul publicului de a avea acces la surse sigure de informații, actuale și fundamentate cu privire la tensiunile dintre Federația Rusă și Ucraina.

In scopul informării corecte a publicului cu privire la gestionarea mediatizării tematicii privind implicațiile asupra securității euroatlantice, în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei, respectiv de a evita situațiile în care populația să fie panicată din cauza unor știri false.

Având în vedere ședința din data de 24 februarie 2022 a Consiliului Suprem de Apărare
a Țării, în care au fost discutate ultimele evoluții ale agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei și măsurile care trebuie luate urgent pentru a răspunde acestei situații de criză majoră, la finalul căreia Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o declarație de presă prin care a comunicat faptul că „România condamnă ferm agresiunea complet nejustificată, ilegală și neprovocată a armatei ruse împotriva Ucrainei, care pune în pericol nenumărate vieți omenești”, conștientizând apartenența României la NATO (Organizația Tratatului Atlanticului de Nord) și la Uniunea Europeană, care reprezintă fundamentul relațiilor externe ale statului român.

Tinând cont de dispozițiile art. 64, 65, 67 și 75 din Decizia C.N.A. nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 17 alin. (1) lit. e) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, privind competenţa Consiliului Naţional al Audiovizualului de a adopta recomandări pentru desfăşurarea activităţilor în domeniul comunicării audiovizuale.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement
Vedete2 săptămâni ago

Ce bani au câștigat Faimoșii, în reality show-ul fenomen SURVIVIOR ROMÂNIA

Vedete2 săptămâni ago

Scandal monstru la Survivor România! Doi concurenți s-au luat la bătaie pe insulă: „Ai venit să arunci cu noroi în toată lumea!”

Premieră TVo săptămână ago

Zece concurente vor intra în cea mai frumoasă competiţie a stilului, la Kanal D2

Reality Show2 săptămâni ago

SURVIVIOR ROMÂNIA. Faimoșii, în pragul disperări nu mai găsesc drumul spre victorie!

Premieră TV4 săptămâni ago

Serialul “Infidelul” se apropie de final! Apoi Kanal D va difuza primul serial dublat în limba română „Destăinuiri”

Vedete4 zile ago

Mihai Zmărăndescu și Remus Boroiu de la Survivor România s-au luat la bătaie înainte de a participa la concurs

Reality Show3 săptămâni ago

VIDEO Ce concurent din tribul Războinicilor a părăsit competiția Survivor România!

Emisiuni3 săptămâni ago

Au început filmările pentru cel de-al 19-lea sezon Te cunosc de undeva!

Premieră TV2 săptămâni ago

Marea premieră a sezonului 11 Chefi la cuțite le aduce lui Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu adversari surpriză la lupta pentru amuletă

Reality Showo săptămână ago

Cel mai scandalos concurent din tribul Faimoșilor a părăsit competiția. Dan Pavel: ”Suntem la jumătatea cursei pentru câștigarea marelui premiu

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

Dragoș Bucur a apăsat butonul auriu: ”Acolo, pe cerc, strălucea”. Show-ul Românii au talent a fost lider absolut de audiență!

Facebook

Advertisement

IN Trending