Connect with us

BREAKING NEWS

Recomandare CNA nr. 9 din 24 februarie 2022 

Published

on

Având în vedere dubla calitate a Consiliului Naţional al Audiovizualului, de garant al interesului public şi de unică autoritate de reglementare în domeniul serviciilor media audiovizuale, ținând seama de atribuțiile care revin, potrivit legii, Consiliului Național al Audiovizualului de a stabili norme de reglementare cu privire la asigurarea informării corecte a publicului, a pluralismului și a responsabilităților furnizorilor de servicii media audiovizuale.

Luând în considerare rolul serviciilor media audiovizuale în formarea opiniei publice și de dreptul publicului de a avea acces la surse sigure de informații, actuale și fundamentate cu privire la tensiunile dintre Federația Rusă și Ucraina.

In scopul informării corecte a publicului cu privire la gestionarea mediatizării tematicii privind implicațiile asupra securității euroatlantice, în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei, respectiv de a evita situațiile în care populația să fie panicată din cauza unor știri false.

Având în vedere ședința din data de 24 februarie 2022 a Consiliului Suprem de Apărare
a Țării, în care au fost discutate ultimele evoluții ale agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei și măsurile care trebuie luate urgent pentru a răspunde acestei situații de criză majoră, la finalul căreia Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o declarație de presă prin care a comunicat faptul că „România condamnă ferm agresiunea complet nejustificată, ilegală și neprovocată a armatei ruse împotriva Ucrainei, care pune în pericol nenumărate vieți omenești”, conștientizând apartenența României la NATO (Organizația Tratatului Atlanticului de Nord) și la Uniunea Europeană, care reprezintă fundamentul relațiilor externe ale statului român.

Tinând cont de dispozițiile art. 64, 65, 67 și 75 din Decizia C.N.A. nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 17 alin. (1) lit. e) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, privind competenţa Consiliului Naţional al Audiovizualului de a adopta recomandări pentru desfăşurarea activităţilor în domeniul comunicării audiovizuale.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending