Connect with us

Emisiuni

Recomandări TVR Cultural, pentru weekendul 4-5 februarie

Avatar

Published

on

Sâmbăta aceasta (4 februarie), la ora 15.45, telespectatorii TVR Cultural vor putea urmări, sub genericul „Caragiale în S.U.A.”, reportajul „Caragiale pe Broadway”, realizat de Ivona Cristescu. „Caragiale în S.U.A.” urmăreşte turneul pe care Opera Comică pentru Copii l-a susţinut în S.U.A. cu spectacolul de succes “O noapte furtunoasă” după I.L.Caragiale, muzica aparţinând tânărului compozitor Roman Vlad.

Primul reportaj, „Caragiale pe Broadway”, vă prezintă evoluţia acestui spectacol pe scena teatrului Town Hall de pe Broadway, care în această primăvară şi-a sărbătorit 90 de ani în slujba artelor şi pe scena căruia au concertat de-a lungul timpului nume celebre: George Enescu, Serghei Rahmaninov, Bela Bartok, Richard Tauber, Feodor Saliapin, precum şi alţi artişti cu nume sonore.

Spectacolul s-a încheiat cu un recital al actriţei Stela Popescu, intitulat “Poveşti pentru femei” şi care i-a adus acelaşi succes de care s-a bucurat în întreaga sa carieră. Spectacolul de la „Town Hall” s-a desfăşurat în faţa unui public alcătuit din românii din diaspora, dar şi din New York.
În zilele de 4 şi 11 februarie, de la ora 15.45, TVR Cultural difuzează două reportaje realizate de Ivona Cristescu sub genericul „Caragiale în S.U.A.”: „Caragiale pe Broadway” şi „Caragiale în Connecticut”. Cel de-al doilea reportaj, care va fi difuzat în data de 11 februarie, ilustrează spectacolul pus în scenă de interpreţii bucureşteni în Connecticut.

Pentru publicul de origine română din această zonă, pe lângă musical-ul “O noapte furtunoasă”  de Roman Vlad, după Caragiale, interpreţii Operei Comice au prezentat tabloul muzical-coregrafic “Primăvara magnoliilor”, iar actriţa Stela Popescu a venit cu unul dintre momentele sale satirice de succes.

Sâmbătă, 4 februarie, ora 16.15 – Un dialog germano-român al artelor – Partea I

Sub genericul “Dialogul artelor”, Asociaţia Atheneum din Düsseldorf a organizat mai multe evenimente culturale, în onoarea Zilei Naţionale a României. Prin participarea unor muzicieni, actori, coregrafi şi artişti vizuali provenind deopotrivă din România şi Germania, a fost urmărit un sincronism al artelor, unul dintre scopurile declarate ale acestei asociaţii care şi-a propus să îmbunătăţească percepţia germanilor despre România.

Festivalul a fost organizat la începutul lunii decembrie 2011, cu sprijinul Institutului Cultural Român şi a cuprins două concerte la Essen, deja difuzate pe TVR Cultural şi un spectacol care a încercat să îmbine la Düsseldorf manifestări ale celor 7 arte. În ideea unui dialog germano-român, spectacolul de la Düsseldorf a inclus muzică românească şi universală, balet, poezie, artă digitală, proiecţii video şi de fotografie, precum şi o expoziţie colectivă de artă.

Recitalul formaţiei Art Kammerorchester din Timişoara a constituit liantul evenimentelor de la sala Malkasten. Pe “Anotimpurile” lui Vivaldi (solistă: violonista Corina Murgu) au evoluat balerinele ansamblului “Fantezia” din Düsseldorf şi eleve ale şcolii de coregrafie “Floria Capsali” din Bucureşti. Actori germani de origine română au interpretat poeme din creaţia reginei şi scriitoarei Elisabeta – Carmen Sylva. În execuţia orchestrei timişorene, “Rapsodiile” lui George Enescu şi “Balada” lui Ciprian Porumbescu au încântat o asistenţă formată nu numai din români, ci şi din germani sau oaspeţi veniţi din Statele Unite, Franţa, Olanda, Belgia, Austria, România. Partea a II-a va putea fi urmărită sâmbătă, 11 februarie, de la ora 16.15.

Duminică, 5 februarie, ora 19.00 – Teatrul Nottara la Barbican Centre

TVR Cultural difuzează un documentar dedicat turneului Teatrului Nottara la Barbican Centre. În noiembrie 2011, Teatrul Nottara a avut zece reprezentaţii pe scena Teatrului londonez “The Pit”, una dintre cele două săli de spectacol de la prestigiosul Barbican Centre, cel mai mare centru din Europa dedicat artelor. Spectacolul “Aniversarea”, după textul danezilor Thomas Vinterberg şi Mogens Rukov, a fost ales de regizorul Vlad Massaci, pentru că este o poveste puternică, despre minciună şi adevăr, oferind partituri actoriceşti foarte consistente.

Calitatea excepţională a interpretării trupei de actori ai Teatrului Nottara a fost remarcată de public şi de cronicarii britanici. Cotidianul “The Telegraph” a cotat spectacolul românesc cu trei stele, peste producţia cu “Hamlet”, a prestigiosului Young Vic. Documentarul este realizat de Sanda Vişan.

Comentarii

Analize

A început votarea pentru premiul de originalitate la Românii au talent! Show-ul, lider de audienta!

Avatar

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Concurenții care au impresionat de-a lungul acestui sezon prin unele dintre cele mai surprinzătoare momente văzute în competiție au intrat aseară în lupta pentru premiul de originalitate! Telespectatorii s-au putut bucura de un spectacol pe cinste în care și-au făcut loc acrobațiile, contorsionismul, dansul, poezia și muzica.

 

De aseară și până joi, 28 mai, cei 22 concurenți pot fi votați pe site-ul romaniiautalent.protv.ro, cât și prin sms la numărul 1264, unde limita de voturi este de 10 mesaje/concurent. Cine va câștiga premiul de 10.000 euro, vom afla în marea finală!

Românii au talent a condus detașat topul audiențelor pe toate segmentele de public! La nivelul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, show-ul a înregistrat 9.0 puncte de rating și 31.1% share față de televiziunea de pe locul secund care a obţinut doar 5.0 puncte de rating și 17.1% share.

Peste 2.1 milioane de telespectatori din întreaga țară au urmărit spectacolul Românii au talent, iar în minutul de maximă audiență de la 22:13, mai mult de 3 milioane de români se uitau la PRO TV.

Cei 22 concurenți care luptă pentru premiul de originalitate sunt: Kiriku Brothers, Anastasia Ciobanu, Vlad Ciobanu, Tumar KR, Valentin Alexiu, Silviu Carabă, Bianca Purice, Patrizio Ratto, Cornel Hrișcă – Mun, Kseniya Simonova, Oleksandr Bozhyk, Kalashnyk Brothers, Ana Maria Bogza, Roman Kricheli, Laura Muruzuc, George Faining, Ștefan Simion, Nat&Jo, Ștefan Nistor, Mauricio Cugat – Desole, Oleg Shibetzchii & Timofey Lisovets și William Close & The Earth Harp Collective.

Vinerea viitoare, de la 20:30, emoțiile cresc pentru cei 10 concurenți care au obținut golden buzz în acest sezon. Ei se vor înfrunta în finală pentru marele premiu al sezonului 10 Românii au talent. 

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

„Cash Taxi”, un nou sezon, la Kanal D, din 6 iunie!

Avatar

Published

on

Foto Credit: KANAL D

Catalin Cazacu este pregatit sa ofere premii calatorilor isteti care aleg sa faca o calatorie memorabila alaturi de simpaticul prezentator.

 

„Cash Taxi”, quiz show-ul prezentat de Catalin Cazacu, revine cu un nou sezon la Kanal D, incepand din 6 iunie, de la ora 22:00.  In acest show foarte antrenant, plin de umor, concurentii se vor  bucura in continuare de premii si surprize de tot felul, in timpul unei calatorii cu taxiul condus chiar de Catalin Cazacu, cel mai indragit si generos „taximetrist”.

Trecatori obisnuiti devin pasageri-concurenti odata ce accepta provocarea lansata de Cazacu de a-i duce la destinatie gratuit si de a-i „plati”, cu premii instant, daca raspund corect unor intrebari. Pe parcursul calatoriei, concurentii au parte de tot felul de suprize si sunt nevoiti sa devina creativi. Calatoria cu „Cash Taxi” devine de fiecare data una plina de neprevazut si momente memorabile, atat pentru concurenti, cat si pentru telespectatori.

 

 „Cred ca publicul se va bucura sa reintre in <circuit>  alaturi de de concurenti, din intimitatea casei; e chiar distractiv sa raspunzi la intrebarile fulger intr-un timp limitat, sa iti scotocesti in minte si sa ai tot felul de surprize J”, a spus Catalin Cazacu.

 

Emisiunea in care cuvintele de ordine sunt spontaneitatea si premiile a avut un succes urias in lumea intreaga, a fost difuzata in peste 50 de teritorii si a primit zeci de distinctii importante, dintre care patru trofee Daytime Entertainment Emmy.

Nu pierdeti, incepand din 6 iunie, in fiecare sambata, de la ora 22:00,  la Kanal D, un nou sezon „Cash Taxi”, show-ul care iti stimuleaza istetimea, dar si spontaneitatea.

 

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

HGTV ne prezintă renovări în stil hollywoodian în noua serie „Celebrităţi, case şi cadouri”

Avatar

Published

on

            Cât ne costă un „mulţumesc” ? Nimic costisitor, un cuvânt simplu care este un dar în sine. Dar cum ar fi să duci totul la un alt nivel şi să-ţi arăţi recunoştinţa printr-un cadou mare cât o casă ? Asta pot doar vedetele să facă şi avem ocazia să le descoperim latura generoasă în noua serie „Celebrităţi, case şi cadouri”, de la postul de televiziune HGTV, în fiecare sâmbătă, începând cu data de 16 mai, ora 20:50.

„Celebrităţi, case şi cadouri” este o nouă serie de tip blockbuster, ce va fi difuzată în premieră pe HGTV, unde artiştii internaţionali îi vor surprinde pe oamenii speciali din viaţa lor într-un mod inedit, cu renovări sau reamenajări interioare deosebite. Noua emisiune este una spectaculoasă, unde cuvintele cheie sunt emoţie şi inspiraţie, dar nu oricum, ci în stil hollywoodian. Gazdele show-ului vor fi nimeni alţii decât renumiţii gemeni Drew și Jonathan Scott care le vor ajuta pe vedete să creeze şi să ducă la bun sfârşit planurile de reamenajare ale spaţiilor ce se doresc a fi transformate, pentru cei dragi starurilor.

„Este uimitor să vezi că cineva care se bucură de un succes fulminant nu uită de oamenii care i-au fost alături de la început și l-au încurajat pe tot parcursul ascensiunii sale”, a spus Jonathan. „Ne bucurăm tare mult că suntem parte din acest proiect. Facem ceea ce ne place cel mai mult, transformăm viața oamenilor prin reamenajarea caselor acestora.” a mai adăugat Drew.

Telespectatorii vor putea să urmărească transformări impresionante ale unor spaţii banale, într-un timp record. Proiectele de design nu vor produce schimbări doar asupra locurilor, dar şi asupra vieţii proprietarilor, care nu vor uita prea curând poate cel mai original cadou pe care l-au primit. „Ceea ce îmi place foarte mult legat de „Celebrități, case și cadouri” este faptul că se pun în prim plan actele personale de bunătate și mulțumire. Cu toții suntem în căutarea celor mai bune modalități prin care să le mulțumim și să-i ajutăm pe oamenii care au fost și sunt în permanență alături de noi atunci când avem nevoie de ei.” a declarat Jane Latman, președinte HGTV.

Primul care a dat startul renovărilor de top este chiar Brad Pitt. În episodul de sâmbăta aceasta, el şi-a surprins prietenul şi make-up artistul în vârstă de 30 de ani, prin transformarea garajului, într-un spaţiu superb dedicat oaspeţilor. În următorul episod, pe 23 mai, va fi rândul lui Jeremy Renner, care îi va face mamei sale mutarea în Los Angeles mai plăcută, prin renovarea apartamentului vechi, într-unul prietenos şi confortabil. În ultima sâmbătă din luna mai, telespectatorii vor putea urmări cum Viola Davis îşi va uimi cea mai bună prietenă cu o reamenajare totală a casei.

Surprizele continuă şi în luna iunie, unde protagoniştii vor fi de această dată Melissa McCarthy (actriță, producător și designer vestimentar), Rebel Wilson (actriță și câștigătoare a premiilor MTV Movie Award și Teen Choice Award), dar și cântărețul, compozitorul și producătorul Michael Bublé, câștigător de patru ori al premilor Grammy.

HGTV este un post de televiziune din portofoliul Discovery Inc., lider pe nişa divertismentului inspirat din realitate. HGTV este despre casă, stiluri de viaţă, experţi cunoscuţi în imobiliare, renovări şi transformări ale caselor, totul într-un conţinut distractiv şi inovator. HGTV se vede în peste 88 de milioane de gospodării din America, site-ul HGTV.com atrage în jur de 9,7 milioane de accesări în fiecare lună, o comunitate de peste 16,8 milioane de fani pe reţelele de socializare şi să nu uităm de revista lunară HGTV care ajunge la mai mult de un milion de cititori și colecții exclusive de produse pentru casă. În România, programul TV este disponibil în reţeaua Digi.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0