Recomandările lunii ianuarie la HISTORY Channel - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Grila de programe

Recomandările lunii ianuarie la HISTORY Channel

Published

on

Iarna Misterelor
Din 11 ianuarie | Marțea și Miercurea, ora 21:00
Marile mistere ale lumii așteaptă să fie dezlegate. De la secretele antice ale primei mari civilizații și poveștile aventuroase de pionierat ale omenirii, până la relatările moderne și tulburătoare despre decădere și dezastre, există câteva mistere mari care ne-au nedumerit timp de secole.

Oare forme de viață inteligentă din spațiul cosmic au vizitat Pământul cu mii de ani în urmă? Ne vizitează în continuare? Explorați posibile conexiuni între fenomene OZN și informații decodate din texte antice și artefacte cu Giorgio Tsoukalos și experți de renume, în seria cult „Extratereștri Antici”; pătrundeți în lumea celor mai fascinante, ciudate și inexplicabile mistere din lume cu William Shatner în „Inexplicabil”; căutați indiciile lăsate în urmă de cavalerii templieri și azteci pentru a redescoperi „Orașe Subterane” și alăturați-vă celei mai mari vânători de comori cu un nou sezon din „Blestemul Insulei Oak”.

Cum explici asta? | Sezonul 2
Din 5 ianuarie | Miercurea, ora 21:00

Seria investigativă revine la HISTORY Channel pentru un nou sezon în care sunt analizate dovezi despre cele mai misterioase fenomene și creaturi inexplicabile. Bigfoot, OZN-uri, sunete apocaliptice, mutanți din adâncuri, conspirații. Dovezile sunt pretutindeni, dar veridicitatea lor este de multe ori una dubioasă.

Alături de gazda emisiunii, jurnalistul veteran Tony Harris, pornim în căutarea răspunsurilor, nu luăm nimic de-a gata și examinăm cu atenție fiecare detaliu. Căutăm sursa, de multe ori anonimă, a acestor înregistrărilor, demascăm falsurile și scoate în evidență dovezile credibile.

Blestemul Insulei Oak Sezonul 9
Din 11 ianuarie | Marțea ora 22:00

Rick, Marty și echipa se întorc pe insula Oak pentru cel mai mare sezon de până acum aducând cu ei mai multă determinare, resurse și tehnologie decât oricând în încercarea lor de a rezolva misterul comorii vechi de 226 de ani. Testele seismice efectuate la sfârșitul sezonului trecut au scos la iveală o posibilă navă scufundată și îngropată într-o mlaștină de formă triunghiulară.

Echipa va folosi foraje la mare adâncime, scufundări strategice și o săpătură istorică pentru a descoperi misterioasa comoară din adâncuri. După ce au dat încheiat un parteneriat cu unul din coproprietarii insulei, Tom Nolan (fiul răposatului vânător de comori Fred Nolan) Rick, Marty și Craig Tester obțin acces la noi zone private ale insulei, aducându-le speranța că vor descoperi posibila comoară.

Legenda comorii ascunse pe insula Oak pornește în jurul anului 1700, când au fost observate lumini în mijlocul nopții, iar cei trimiși să investigheze pe insulă nu s-au mai întors. Mai apoi, câțiva copii plecați acolo cu barca au găsit o groapă ciudată pe insulă. Descoperirea lor a dat naștere unei vânători care continuă și astăzi și în care au fost implicați inclusiv președintele american Franklin D. Roosevelt și actorul John Wayne.

În ultimele două secole, comoara ascunsă pe insula Oak a pus pe jar imaginația multor aventurieri care au cheltuit sume uriașe pentru a o descoperi, iar alți șase oameni și-au pierdut viața în încercarea de a-i da de urmă. După 226 de ani, misterul insulei Oak este pe cale de a fi elucidat.

OZN: Conspirație sau adevăr?
Premiera 18 ianuarie | Marțea, ora 23:00

În această nouă serie, actorul englez Craig Charles (cunoscut pentru rolurile sale din Red Dwarf / Piticul roșu, Ripley’s Believe It or Not / Incredibil, dar adevărat, Doctors / Doctorii, Takeshi’s Castle / Războinicii luminii) și astrofizicianul Sarah Cruddas examinează dovezile unora dintre cele mai uimitoare întâlniri cu OZN-uri, încercând să separe adevărul de ficțiune cu ajutorul științei.

Advertisement

Fiecare episod îi regăsește pe Craig și Sarah în „centrul lor de investigații” unde analizează incidente OZN care au ținut capul de afiș al presei, pun sub lupă dovezile existente și determină dacă există o explicație științifică pentru acesta sau dacă realmente este vorba de un fenomen extraterestru.

Asemănător lui Mulder și Scully din „Dosarele X”, Craig și Sarah investighează cazuri notorii printre care înregistrarea făcută publică de Pentagon cu un fenomen OZN filmat pe coasta Californiei în anul 2004 și incidentul OZN din Pădurea Rendlesham din 1980, cunoscut ca „Roswell-ul britanic”, în care membri ai Forțelor Aeriene americane, găzduiți într-o bază militară britanică spun că au văzut o presupusă navă extraterestră aterizând. De asemenea, aceștia vor analiza cazul luminilor de la Phoenix și cazul polițistului Alan Godfrey.

Gazdele serialului consultă documente istorice și stau de vorbă cu ufologi de renume, martori oculari și foști militari care rup tăcerea despre programele secrete ale guvernelor pentru cercetarea îndeaproape a OZN-urilor, înainte de a răspunde la marea întrebare: suntem realmente singuri în univers?

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending