Spread the love

Insula britanică a lui Hitler


Din 10 noiembrie, duminica, de la ora 21:00 

Titlul original: Hitler’s British Island 

Acest documentar edificator în două părți dezvăluie pentru prima dată că mii de oameni – majoritatea evrei, au murit în mâinile naziștilor, pe teritoriul britanic. Gropile comune recent descoperite, documentele secrete clasificate care detaliază dovezi ale mușamalizării guvernamentale și identificarea pentru prima dată a victimelor – toate fac din acest documentar despre Insula Adolf o poveste devastatoare și ascunsă până acum, care a prevestit persecuția din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Războiul cel mare


Din 4 noiembrie, lunea, de la ora 21:00 

Titlul original: The Great War 

Războiul cel mare este un documentar cu impact cinematografic, de patru ore, care acoperă implicarea SUA în Primul Război Mondial, în anul critic 1918. După trei ani de lupte îngrozitoare în tranșeele Franței și Belgiei, Aliații erau pe punctul de a se prăbuși și Germania era în pragul victoriei. Statele Unite au fost atunci nevoite ca pentru prima dată să antreneze, să înarmeze și să trimită rapid milioane de tineri soldați peste Ocean, în Europa. Povestea noastră îi urmărește pe generalul John J. Pershing (liderul Forței Expediționare Americane, care a fost însărcinat cu antrenarea unei întregi armate aproape de la zero), Michael B. Ellis (un tânăr care luptă în legendara divizie poreclită Big Red One) și Horace Pippin și Henry Johnson (curajoși soldați afro-americani, grație curajului cărora regimentul lor a ajuns să fie poreclit Harlem Hellfighters). Războiul cel mare împletește poveștile acestor patru bărbați, pentru a spune o singură poveste: cum o Americă izolaționistă a intrat fără tragere de inimă în Primul Război Mondial și a devenit o putere globală la finalul lui. 

Minuni divine cu Dennis Quaid


Din 12 noiembrie, marțea, de la ora 21:00 

Titlul original: Holy Marvels with Dennis Quaid

O suliță puternică ce îl face invincibil pe cel care o folosește. O cutie din lemn aurit despre care se crede că e capabilă să-ți distrugă inamicii. O ceașcă de valoare despre care se spune că are abilități miraculoase de vindecare. Timp de sute de ani, anumite obiecte, arme, locuri și chiar oase umane au fost considerate a fi obiecte mistice, de valoare. Aceste minuni unice sunt venerate de culturile de pe întregul mapamond și au fost căutate de toată lumea – de la împărați, papi și tirani, până la generali, arheologi și vânători de comori. Minuni divine cu Dennis Quaid este o captivantă serie-documentar care scoate la iveală poveștile remarcabile din spatele acestor artefacte uimitoare, creația lor, misterele puterii lor incredibile și aventurile de neuitat prin care au trecut oamenii pentru a le găsi.

Cum explici asta? S4

Din 21 noiembrie, joia, de la ora 21:00 

Titlul original: The Proof Is Out There S4 

Găzduit de veteranul jurnalist tv Tony Harris, această serie de non-ficțiune aruncă o privire detaliată asupra unora dintre cele mai incredibile și provocatoare clipuri video cu fenomene inexplicabile și momente misterioase de neratat. Fiecare episod de o oră explorează și analizează întreaga poveste a respectivului mister: cel mai recent clip video cu OZN-uri analizat în secret de Departamentul pentru Securitate Internă, o specie de mult dispărută (surprinsă de camerele de filmat), sculpturile misterioase în piatră (din Japonia) și nu numai. Harris, alături de o echipă de experți de top, evaluează fiecare fragment video, pentru a descifra ce este real și ce este fals. Urmărește cum seria descoperă noi detalii despre cele mai extraordinare anomalii din lume și cum răspunde la întrebarea „Este dovada dincolo de noi?”.

Viața și asasinatul lui Nicole Brown Simpson

Din 4 noiembrie, lunea, de la ora 23:00 
Titlul original: The Life and Murder of Nicole Brown Simpson

Acest documentar a fost realizat pentru a marca 30 de ani la moartea lui Nicole Brown Simpson și include 50 de participanți, inclusiv persoanele care au cunoscut-o cel mai bine pe aceasta (prietenii și familia ei), pentru a arunca o nouă privire asupra vieții și morții ei tragice. Produs de Bunim/Murray Productions, documentarul include acces fără precedent la clipuri video și interviuri exclusive și va dezvălui noi detalii șocante din această poveste tragică.

Crima: Cele 60 de minute esențiale


Din 4 noiembrie, de luni până vineri, de la ora 23:45
 
Titlul original: An Hour to Kill S2  

Fiecare episod urmărește o singură crimă, examinând cele mai fascinante 60 de minute consecutive ale unui caz. Fie că este vorba de timpul petrecut în instanță (care se încheie cu un verdict de vinovăție) de momentele-cheie ale unei căutări intense (care se încheie cu cineva încătușat) sau de ora de dinaintea comiterii unei crime, fiecare episod include reconstituiri și imagini de arhivă (acolo unde sunt disponibile), precum și interviuri cu experți, care vor oferi telespectatorilor context și informații din culise. Toate acestea se reunesc într-un documentar captivant, care e de neratat!

Dosare nerezolvate: ADN-ul vorbește


Din 21 noiembrie, joia, de la ora 23:00
 
Titlul original: Cold Case Files: DNA Speaks

Dosare nerezolvate: ADN-ul vorbește este o nouă serie-documentar, în 10 părți, care se concentrează pe crimele care au rămas nerezolvate timp de zeci de ani și care au fost rezolvate în cele din urmă, grație unor dovezi ADN. Formatul explorează aceste descoperiri științifice uimitoare, dar şi dedicarea neclintită a familiilor şi a anchetatorilor, care i-a adus în cele din urmă pe ucigași în fața justiției.

În spatele titlurilor: povestea Taniei Kach (1×60’)

22 noiembrie, de la ora 23:45
Titlul original: Behind the Headlines: The Tanya Kach Story

Elizabeth Smart o cunoaște pe Tanya Kach, dispărută dintr-o suburbie din Pittsburgh, când avea 14 ani. Într-o conversație plină de revelații, Tanya povestește ororile din cei 10 ani pe care i-a petrecut în captivitate, în dormitorul răpitorului ei.

Sursă foto: HISTORY Channel / Crime+Investigation

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.