Red Bull Air Race: Britanicul Nigel Lamb a oferit un spectacol cu zbor superb - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

Britanicul Nigel Lamb l-a intrecut pe austriacul Hannes Arch, intr-o lupta plina de actiune a Campionatului Mondial Red Bull Air Race, in caldura tropicala din Putrajaya. In timp ce Nigel a trait cu emotii prima sa victorie din cariera, pe locul trei s-a clasat australianul Matt Hall, in ceea ce a fost prima astfel de competitie organizata in estul Asiei.

Arch a trecut la conducerea clasamentului general, cu un avantaj de 30 de puncte, dupa a treia runda a campionatului mondial, care are in total sapte opriri, in sapte tari, pe trei continente. Bonhomme si-a vazut succesiunea de 15 locuri pe podium la rand incheiata, dar ramane pe locul doi, cu 25 de puncte, in timp ce Lamb a avansat pe trei, avand un total de 17 puncte.

Lamb este super popular in Malaezia datorita faptului ca a fost aici pilot de demonstratii timp de cinci ani. Si de aceasta data, el le-a oferit fanilor locali, raspanditi pe malul Lacului Putrajaya, inca un spectacol cu zbor superb in atmosfera umeda specifica. Neabatut de temperaturile ridicate, Lamb si-a pastrat calmul, zburand pentru prima data in runda finala de patru si oprind ceasul la 1:15,023 – cel mai rapid timp al zilei. Hall s-a apropiat, cu 1:15,691, si Arch a fost chiar mai aproape – 1:15,597.

„Nu am crezut niciodata ca voi simti aceasta emotie,” a spus Lamb, in timp ce se lupta cu lacrimile. Pana acum, in cariera sa de sapte ani, nu a avut decat cinci clasari pe locul doi in 43 de curse. „Este un sentiment minunat. Dupa sapte ani si toate suisurile si coborasurile, acesta este rezultatul.”

Canadianul Pete McLeod, ultimul pilot din finala de patru, a terminat plin de frustrari: incercand sa recupereze fiecare fractiune de secunda, a depasit viteza maxima de 370 km/h prin Poarta de Start, deci sesiunea lui de zbor a fost clasata ca DNF (neterminata).

Rezultate: 1. Nigel Lamb (Marea Britanie), 2. Hannes Arch (Austria), 3. Matt Hall (Australia), 4. Pete McLeod (Canada), 5. Paul Bonhomme (Marea Britanie), 6. Martin Sonka (Republica Ceha), 7. Peter Besenyei (Ungaria), 8. Matthias Dolderer (Germania), 9. Kirby Chambliss (SUA), 10. Yoshihide Muroya (Japonia), 11. Nicolas Ivanoff (Franta), 12. Michael Goulian (SUA)

Clasamentul general al Campionatului Mondial: 1. Arch (30 puncte), 2. Bonhomme (25), 3. Lamb (17), 4. McLeod (17), 5. Hall (14), 6. Sonka (8), 7, Muroya (7), 8. Ivanoff (5), 9. Dolderer (4), 10. Besenyei (2)

Fotografii: Joerg Mitter, Balazs Gardi, Predrag Vuckovic, Samo Vidic

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending