Connect with us

Eurovision

Regulament Selctia Nationala Eurovision 2009

Published

on

 

1.  TVR, în calitate de Organizator, organizează anual, sub formă de concurs, Selecţia naţională Eurovision. În anul 2009, finala se va desfăşura în data de 16.05.2009, la Moscova. Concursul constă în perioada de înscriere, preselecţie, semifinale şi marea finală în cadrul căreia se va desemna melodia câştigătoare care va reprezenta România la Moscova.

2. În perioada de înscriere la concurs: 15.11.2008 – 15.12.2008, autorii unor creaţii muzicale originale, care ar putea reprezenta România la Eurovision 2009, sunt invitaţi să trimită pe adresa TVR din Calea Dorobanţilor, nr. 191, Sector 1, Bucureşti, un plic închis conţinând următoarele documente:

a)   un CD, MD sau DAT;

b) o declaraţie semnată pe propria răspundere prin care îşi asumă responsabilitatea că piesele nu au fost editate pe niciun suport audio sau video, nu au fost difuzate pe niciun canal de radio sau televiziune sau altă formă de comunicare publică, înainte de 1 octombrie 2008, sunt creaţii originale şi nu afectează drepturile deţinute de terţi;

c)  autorii – concurenţi trebuie să prezinte acordul scris al interpretului sau interpreţilor de a participa la Selecţia Naţională Eurovision 2009;

d)   autorizarea scrisă şi semnată de autor şi de interpret/interpreţi că melodia  depusă la preselecţie să fie comunicată public, difuzată pe posturile SRTv, postată pe site-ul ww.tvr.ro/eurovision09, în perioada preselecţiei, selecţiei parţiale, selecţiei finale şi selecţiei europene, fără plata vreunei remuneraţii către titularii de drepturi şi/sau interpreţi;

e)  textul piesei în limba în care se cântă, o traducere în limbile franceză şi engleză a acestuia;

f)  copie de pe buletinul de identitate al autorului şi al interpretului/interpreţilor;

g) număr de telefon contact;

h) însrierea în concurs reprezintă acordul de principiu al interpretului şi al autorului pentru încheierea unui contract de SRTv prin care să fie detaliate obligaţiile de ordin editorial, artistic şi de ordin organizatoric precum şi dreptului de difuzare a piesei în funcţie de punctajul obţinut şi de strategia editorială a TVR.

Autorii trebuie să respecte condiţiile impuse de Regulamentul EBU:

– Piesele nu trebuie să depăşească 3 minute.
– Nu sunt admişi mai mult de 6 interpreţi pe scenă.
– Juriul trebuie să aibă în vedere că piesele admise pentru fazele următoare (selecţii parţiale şi selecţia finală) vor trebui cântate pe negativ, care să nu conţină backing-vocals şi efecte vocale computerizate; toată partea vocală va fi live.
-Interpreţii trebuie să aibă minimum 16 ani împliniţi în 2009 (până la data finalei internaţionale – 16 mai 2009).
– Autorii (compozitori şi textieri) piesei înscrise în concurs, trebuie să fie cetăţeni români;
– Nu se admit în această fază decât piesele care au fost trimise pe suport audio CD, MD sau DAT.
– Piesele (muzica şi/sau text) trebuie să nu fi fost editate pe nici un suport audio sau video şi să nu fi fost difuzate pe niciun canal de radio sau televiziune, şi nici pe internet sau altă formă de comunicare publică, înainte de 1 octombrie 2008.

3. Plicurile care nu vor conţine toate documentele solicitate nu vor fi luate în considerare la preselecţie.

4. Participanţii la concurs îşi asumă condiţia obligatorie şi eliminatorie că melodia (muzica şi/sau text) să fie originală, să nu afecteze drepturi deţinute de terţi, să nu fi fost editată pe niciun suport audio sau video şi să nu fi fost difuzată pe niciun canal de radio sau televiziune, şi nici pe internet sau altă formă de comunicare publică, înainte de 1 octombrie 2008. În cazul în care, în orice fază a selecţiilor, vor fi depuse dovezi pertinente de către toţi terţii interesaţi, cu privire la încălcarea de către o piesă a condiţiei obligatorii şi eliminatorii de mai sus, respectiva piesă va fi descalificată de către organizatori.

4 bis. –  În data de 17 decembrie 2008, deschiderea şi verificarea plicurilor trimise pe adresa TVR, Calea Dorobanţilor 191, Sector 1, Bucureşti, până la data de 15 decembrie 2008, data poştei, se va realiza în prezenţa unui notar public. Acesta va certifica existenţa/neexistenţa tuturor documentelor solicitate de către organizatori, conform paragrafului 2 din Regulamentul Concursului. În cazul în care plicurile nu conţin toate materialele solicitate, piesa va fi automat eliminată, nepartipând la preselecţia din data de 22 decembrie 2008.

5. Prima fază de preselecţie – Preselecţia iniţială, se va desfăşura în ziua de 22 decembrie 2008, când va avea loc jurizarea pieselor validate de către notar în 23 decembrie 2008. Juriul va audia piesele sub motto-ul indicat de autori.

6. TVR a elaborat regulamentul de desfăşurare a manifestării, hotărând ca, din numărul total de melodii înscrise la concurs conform pct. 4 bis, numărul melodiilor selectate să fie de 24 de melodii.

7. În perioada 24 decembrie 2008 – 15 ianuarie 2009, pe site-ul TVR (www.tvr.ro/eurovision) vor fi postate cele 24 de piese pentru ascultarea şi analizarea lor de către toţi cei interesaţi, pe secţiunea „forum”.

8. A doua fază de preselecţieSEMIFINALELE – Cele două semifinale se vor desfăşura în zilele de 27 şi 29 ianuarie 2009, în fiecare din aceste faze participând 12 melodii, cele mai bune 6 rezultate în urma jurizării din fiecare semifinală vor participa în faza finală. Semifinalele vor fi transmise în direct de către TVR, în cadrul unor show-uri concurs, inclusiv pe www.tvr.ro.

9. Selecţia NaţionalăFAZA FINALĂ – va avea loc în data de 31 ianuarie 2009, în această fază participând cele mai bune 12 melodii rezultate în urma semifinalelor. Finala va fi transmisă în direct de TVR, în cadrul unui show de televiziune, inclusiv pe www.tvr.ro.

Pentru această fază autorii-concurenţi trebuie să respecte de asemenea condiţiile impuse de EBU:

– Concursul se desfăşoară pe negativ care să nu conţină backing-vocals şi efecte vocale computerizate; toată partea vocală va fi live.
– Piesa va fi interpretată de maximum 6 persoane, limita minimă de vârstă fiind de 16 ani împliniţi în 2009, până la data finalei internaţionale.

Televizunea Română nu acoperă cheltuielile făcute de concurenţii selectaţi pentru participarea lor (transport, cazare etc.) la semifinalele şi finala Concursului de Selecţie Naţională Eurovision 2009.

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eurovision

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat participarea la Eurovision 2019

Published

on

Foto Credit: TVR
 

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat înscrierea României la cea de-a 64-a ediţie a Eurovision Song Contest (ESC), în limita bugetului aprobat pe anul 2019.

Potrivit calendarului stabilit de European Broadcasting Union (EBU), organizatorul competiţiei, lista finală a ţărilor înscrise urmează a fi anunţată la finalul anului. Anul viitor, competiţia muzicală va avea loc în Israel, în luna mai, după ce Netta a câştigat Eurovision 2018 de la Lisabona, cu piesa “Toy”.

Concursul Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

Netta Barzilai a ajuns la Tel Aviv. Câştigătoarea Eurovisionul a spart trofeul primit la Lisabona!

Published

on

Foto Credit: Getty Images
 

Câştigătoarea concursului Eurovision de anul acesta a ajuns acasă şi a fost întâmpinată de fani cu ovații, anunta Telejurnalul TVR. 

Imediat după ce a primit trofeul de sticlă, de emoţie, l-a scăpat pe jos şi l-a făcut ţăndări. Din fericire, însă, organizatorii aveau unul de rezervă, aşa că Netta Barzilai nu a plecat acasă cu mâna goală.

Încă de la aeroport, Netta a promis un mare concert, chiar diseară, la Tel Aviv, împreună cu mai mulţi artişti.

Mulţi israelieni sunt mândri de Netta şi spun că, în acest moment, e unul dintre cei mai importanţi ambasadori ai ţării.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

Eurovision 2018 a fost castigat de Israel cu melodia “Toy”

Published

on

Foto Credit: TVR
 

Israel a câștigat finala Eurovision 2018 de la Lisabona, Portugalia. Cântăreața în vârstă de 25 de ani, Netta Barzilai, a interpretat piesa Toy și a cumulat 529 de puncte. Pe locul al doilea şi al treilea s-au clasat Cipru, cu 436 de puncte, respectiv Austria, cu 342 de puncte.

Netta Barzilai, reprezentanta Israelului, a câștigat finala Eurovision 2018, cu piesa ‘Toy’, pe scena Altice Arena din Lisabona, Portugalia.

Israelianca a fost marea favorită încă din săptămânile care au precedat semifinalele. Piesa ‘Toy’ este un apel la emanciparea femeilor împotriva tuturor formelor de hărţuire.

Israel a primit 529 de puncte.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement

Trending