Connect with us

UTILE

Reguli simple prin care poți evita un accident auto

Published

on

Dincolo de faptul că ne ajută să ne deplasăm din punctul A în punctul B într-o manieră eficientă și confortabilă, conducerea unui autoturism ne impune și o mare responsabilitate.

Prin modul în care ne comportăm în trafic suntem direct responsabili nu numai pentru propria siguranță, ci și pentru a celorlalți participanți la trafic. 

Evenimentele rutiere pot surveni din numeroase cauze, începând de la erorile umane și nerespectarea regulilor, până la condițiile meteo și starea proastă a drumurilor. De aceea, pentru a evita pe cât posibil ca în viețile noastre de șoferi să apară orice tip de accident, ar fi bine să respectăm noi primii regulile și să conducem cât de preventiv putem.

Un accident rutier este cu siguranță un eveniment neplăcut ce va avea un impact negativ nu numai din punct de vedere material, ci și unul psihologic. Chiar dacă avem norocul să fie un accident ușor, tot trebuie să facem anumite demersuri, să anunțăm compania de asigurări sau, după caz, poliția, pentru a rezolva situația și pentru a putea repara mașina. 

Birocrația există și în acest domeniu și vei avea nevoie de suficiente acte pentru a deschide dosarul de daună și pentru a fi despăgubit. O veste bună în acest caz este că pe piață au apărut companii specializate care îți oferă servicii de asistență constatare daune auto. Specialiștii de aici te consiliază în fiecare pas al procesului de recuperare al daunei, de la avizarea, întocmirea și deschiderea dosarului de daună până la reparația efectivă a mașinii. Și toate acestea fără să fii nevoit să umbli pe drumuri sau să riști să ai dosarul cu acte necesare incomplet.

Oricât timp am scuti dacă folosim tipul acesta de servcii, cum spuneam însă, ar fi mai bine să evităm pe cât posibil aceste situații neplăcute.

Iată ce putem să facem să evităm producerea unui accident:

 • Respectăm toate regulile de circulație impuse de legislația rutieră.
 • Respectăm și adaptăm viteza în funcție de restricții și condițiile din trafic.
 • Avem o atenție sporită mai ales atunci când traficul este aglomerat pentru a putea anticipa și observa din timp manevrele făcute de ceilalți șoferi.
 • Păstrăm întotdeauna distanța regulamentară de siguranță față de autovehiculul aflat înaintea noastră.
 • Folosim întodeauna semnalizarea pentru a anunța orice intenție de schimbare a benzii sau a direcției de circulație.
 • Acordăm prioritate atunci când este necesar și respectăm culorile semafoarelor și semnificațiile indicatoarelor rutiere.
 • Nu folosim telefonul în timp ce conducem decât cu un sistem hands free.
 • Evităm să conducem autoturismul dacă ne aflăm într-o stare de oboseală acută.
 • Nu conducem niciodată în cazul în care am consumat alcool sau folosim anumite tratamente care ne pot minimiza capacitatea de atenție sau concentrare.
 • Verificăm în mod periodic starea tehnică a mașinii, mai ales a blocului de lumini, astfel încât să ne asigurăm că totul funcționează perfect și că ceilalți participanți la trafic vor vedea când punem frână sau semnalizăm.
 • Ne antrenăm autocontrolul și nu ne lăsăm enervați de șicanările din trafic. 
 • Ne asigurăm că avem o poziție confortabilă atunci când conducem. 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending