Connect with us

Evenimente

“RENCONTRES” la Teatrul de pe Lipscani

Avatar

Published

on

Joi, 16 iunie 2011, de la orele 19:00, la Teatrul de pe Lipscani – sala Rapsodia, puteti viziona “RENCONTRES”, o piesă cu un incredibil umor, care dinamitează clişeele.

Violeta Totir şi Dragos Huluba, într-un spectacol gândit, montat şi jucat chiar de ei, îşi trec multiplele personalităţi prin câteva momente febrile din istoria filmului. Subit recognoscibile, personajele în alb-negru din zorii cinematografiei amintesc cu haz de marile poveşti de amor din “Casablanca“, “Titanic“, “Singing in the Rain“…

Se spune că cel mai greu pe scenă este să reprezinţi lucrurile cele mai obişnuite din viaţă, acţiunile pe care oamenii le fac aproape inconştient. Reflexele zilnice şi semnele cotidianului sunt materia primă folosită de autorii spectacolului “Rencontres”. Din ele se desprinde poezia unor momente importante ale vieţii, tot ele conduc la sentimente şi stări sublime, pe care actorii le “joacă”, le “mimează” şi le “dansează” cu plăcere, ajutaţi de un al treilea personaj, care este fundalul sonor.

Dan Puric urmareste in stilul promovat, ca si discipolii sai, armonizarea pantomimei, mijloc principal de exprimare, cu dansul esentializat. “Rencontres” este o… “intalnire” cu harul celor ce vor sa comunice sincer si direct, emotie publicului.

“Rencontres” a avut cronici favorabile şi în presa străină, după ce a participat în Cehia, la un festival Internaţional al Artelor Spectacolului, în luna octombrie a anului trecut la Festivalul Internaţional de Teatru de la CAIRO (Egipt) şi în luna noiembrie 2010 la Festivalul Internaţional de Teatru de la DRESDA (Germania).

Rezervari si bilete: casa salii Rapsodia din Str. Lipscani nr. 53, telefon
021/315.89.80 sau 0761.319.819.

Comentarii

comments

Reporter Corespondent | roxana.voicu@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending