Connect with us

Eurovision

Repetiţii Eurovision 2011 – Ziua 6 (video)

Avatar

Published

on

Astăzi este programată a şasea zi din sesiunea de repetiţii Eurovision 2011. În această zi se continuă repetiţia cu costume începută ieri.

14. Islanda: Sjonni’s Friends – Coming home
Doamne, ce voce şi câtă pasiune!. Băieţii aceştia transmit foarte mult şi se vede cât şi-au iubit prietenul. La strofa ,,No one, knows it where or when, the time on Earth comes to an end” mi s-a făcut pielea de găină. Au fost îmbrăcaţi decent, toţi la fel, cu blugi, cămaşă albă, vestă gri şi cravată albastră, deşi cred că ar fii mers mai bine ceva negru pentru a amplifica mesajul piesei. Şanse de calificare: 100 %; posibilă câştigatoare a Semifinalei.

15. Ungaria: Kati Wolf – What about my dreams
Nu mi-a plăcut! A ratat câteva note, paradoxal însă, pe porţiunea în Maghiară, a cântat perfect. Vestimentaţia nu-mi place deloc. Nu poţi pune o ţinută sport, pe o doamnă, cum este Kati. Dansatorii au fost îmbrăcaţi ridicol, iar acela cu Led-urile parcă a venit de pe altă galaxie. Şanse de calificare: 50 %.

16. Portugalia: Homens da Luta – Luta e alegria
Vocile am spus că nu o să le comentez deoarece aici nu se cântă. Vestimentaţia a fost bine aleasă, fiecare interpret reprezentând câte ceva: un militar, o secretară, un meşter, un leader de sindicat, o studentă şi un muncitor pe şantier. Şanse de calificare: 0 %.

17. Lituania: Evelina Sasenko – C’est mă vie
O voce foarte puternică! Frumos din partea Evelinei că a încercat să traducă piesa şi pentru persoanele surdo-mute. Rochia nu-mi place! Evelina arată oricum mai bătrână decât cei 22 de ani ai ei, iar rochia o îmbătrâneşte şi mai rău. Şanse de calificare: 10 %; sper ca juriul să realizeze că este un concurs de piese şi nu de voci şi să nu o lase să treacă în Finală.

18. Azerbaidjan: Ell & Nikki – Runinng scared
Parcă a fost mai bine de data asta, însă Ell tot a fost mai bun ca Nikki. Rochia lui Nikki este superbă, aşa vaporoasă şi albă, la fel şi vestimentaţia lui Ell, toul alb, de sus până jos. Nu-mi place cum sunt îmbrăcate fetele din backing. Şanse de calificare: 100 %.

19. Grecia: Loucas Yiorkas & Stereo Mike – Watch my dance
La început am crezut că surzesc. După ce că Mike strică piesa cu Rap-ul lui, nici măcar nu cântă bine partea aceia. Loucas în schimb a cântat excelent, iar pe Final a luat notele acelea foarte înalte, perfect. Îmi place cum este îmbrăcat Mike, cu blugi şi mai ales şapca. Însă la Loucas totul este greşit. Păi se presupune ca omul este în drum spre întâlnirea cu Dumnezeu, chiar aşa să se prezinte în faţă Lui? Cu puloverul ieşit din geacă şi cu pantalonii aceia? Şanse de calificare: 100 %.

1. Bosnia şi Herţegovina: Dino Merlin – Love in rewind
Rămân la părerea că Bosnia şi Herţegovina este singura ţară, din cele care au repetat până acum, care arată ca o câştigatoare. Din nou Dino a avut o prestaţie vocală excelentă. Îmbrăcămintea este potrivită şi pentru el, şiu pentru celelalte personaje de pe scenă. Şanse de calificare: 100 %; va câştiga Semifinala.

2. Austria: Nadine Beiler – The secret is love
Nadine a cântat foarte bine. Îmi place rochia scurtă, neagră şi cu sclipici. Îmi place şi vestimentaţia backing-ului. Şanse de calificare: 40 %.

3. Olanda: 3JS – Never alone
Parcă nu a mai fost aşa de bine ca la prima repetiţie. Îmi place costumul de mafiot italian al solistului. Îmi plac şi costumele celorlalţi băieţi. Şanse de calificare: 20 %.

4. Belgia: Witloof Bay – Wih love, baby
Foarte talentaţi, voci foarte bune. Tipul care face efectul cu buzele este genial. Vestimentaţia lor nu-mi place, este prea de circ. Şanse de calificare: 0 %; mari şanse la ultimul loc în Semifinală.

5. Slovacia: TWiiNS – I’m still alive
Fetele au cântat foarte bine însă am sesizat câteva desincronizări cu backing-ul. Îmi place modelul rochiilor, însă, cred că era mai bine dacă şi Veronika şi Daniela erau imbrcate cu aceiaşi culoare. Şanse de calificare: 50 %.

6. Ucraina: Mika Newton – Angel
Splendid! Mika a dat o prestaţie vocală plină de pasiune şi fără cusur. Din nou m-a furat fundalul acela cu nisipul. Rochia este excelentă, mai ales cu acele aripi de înger. O singură sugestie: cred că solistei îi stă mai bine părul drept. Şanse de calificare: 100 %.

7. Republica Moldova: Zdob şi Zdub – So lucky
Ultima repetiție de astăzi aparține Republicii Moldova. Un live foarte bun din partea băieţilor, În rest totul este haos, dar un hăis amuzant şi benefic. Căciulile acelea de un metru, fata de pe monociclu, totul. Şanse de calificare: 100 %.

Comentarii

Eurovision

Iată piesele participante la Eurovision 2020 partea a doua

Avatar

Published

on

Dragi cititori Radar, o altă sâmbătă, un alt weekend de finale naționale pentru ediția 2020. Voi continua, așadar, prin a vă prezenta încă patru piese confirmate pentru Eurovision 2020.

 

Voi începe cu prietenii noștri din Italia, care și-au desemnat reprezentantul prin prestigiosul festival de la San Remo.

Diodato va cânta piesa „Fai Rumore” pentru Italia la Rotterdam. Este o baladă clasică, puternică care transmite mesajul de iubire chiar și fără să cunoaștem limba. Piesa depășește cele trei minute alocate, dar RAI a precizat că aceasta va fi modifcată pentru a se încadra în regulament.

Piesa este foarte plăcută și sunt sigur că Italia, calificată automat în marea finală, va avea un rezultat bun în mai. Ce părere aveți?

 

https://www.youtube.com/watch?v=yFr8xbkvFLc

 

Norvegia este prima țară scandinavă care a introdus anul acesta votul exclusiv online, iar internetul norvegian a avut aseară un colaps datorat numărului imens de accesări. A fost o luptă strânsă, dar în final s-a decis ca Ulrikke să poarte steagul norvegian în Olanda. Piesa „Attention” este foarte puternică și sensibilă și va avea parte de multe voturi de la televoting și jurii. Sunt sigur că dacă se va lucra mai mult la partea de staging Ulrikke are șanse mari la top 5 sau chiar la trofeu. Casele de pariuri o văd deja în top cinci, fiind în urcare. Nota 10, Norvegia pentru alegerea muzicală.

 

Lituania a ales aseară o piesă foarte interesantă care se bucură deja de apreciere la nivel internațional. Este într-adevăr un moment artistic de la unghiurile de filmare, compoziție, tempo, mișcare scenică și versuri, iar piesa este radio friendly și ne transmite o stare bună. Cu siguranță vom vedea Lituania printre finaliste cu un rezultat bun anul acesta. Ne place!

 

 

Armenia a ales-o aseară pe Athena Manaokian. Avem o Beyonce pe scenă cu piesă care are potențial. Ceea ce nu a fost okay este sunetul. Athena are totuși timp să învețe piesa, să meargă la canto și să ne demonstreze că se poate. Este un act artistic complet. Avem RnB, avem corecgrafie și o fată superbă. Sunt optimist pentru șansele Armeniei anul acesta deși se anunță o semifinală foarte foarte dificilă. Până atunci să ne bucurăm de muzică și fie ca cel mai bun să câștige.

La aici un link și aștept comentariile voastre. A făcut Armenia o alegere bună?

 

https://www.youtube.com/watch?v=Hxh311X0umg

 

Analiza Radar se încheie aici și voi face alt material pe măsură ce alte piese vor fi confirmate. O săptămână superba!

 

 

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

Roxen, reprezentanta României la Eurovision – hot topic în ţară şi străinătate

Avatar

Published

on

Foto Credit: TVR

Încă de marţi seară, imediat după difuzarea, pe TVR1, a ediţiei Destinaţia Eurovision în care a fost dezvăluit artistul ales pentru a reprezenta România la Eurovision, reacţiile au început să apară atât pe social media, cât şi în presa română şi internaţională.

Ştirea că România merge cu Roxen la Rotterdam a “explodat” în următoarele două zile, mai precis în 12 şi 13 februarie, când sute de articole au apărut pe toate mediile de comunicare, din ţară şi din străinătate. Acestora li se adaugă numeroasele postări, reacţii şi vizualizări pe Facebook, Instagram şi YouTube, care demonstrează că şi în mediul virtual, Roxen este subiectul momentului. Un exemplu în acest sens este site-ul oficial EBU, www.eurovision.tv unde prezentarea lui Roxen a ajuns pe locul doi în topul celor mai vizionate materiale.  

Pe parcursul celor două zile, peste 200 de ştiri despre Roxen au apărut în presă, în cele mai diverse limbi (română, engleză, germană, franceză, rusă, spaniolă, ebraică, greacă, portugheză, azeră, italiană, poloneză, cehă, croată, daneză, norvegiană, suedeză, lituaniană şi altele), informaţia fiind preluată pe site-uri specializate în concursul Eurovision, pe radiouri de cele mai diverse genuri – naţionale, regionale sau internaţionale, cu emisie tradiţională sau doar pe net, de muzică sau cu profil general, pe posturile de televiziune generaliste sau de nişă, din ţară şi străinătate. Precum șşi pe site-urile comunităţilor de fani Eurovision (OGAE) sau pe diversele lor conturi de social media.

Publicul din ţară şi din străinătate a preluat ştirea în limba română de la presa centrală sau din cea care acoperă diverse zone sau oraşe ale ţării (Maramureş, Moldova, Oltenia, Prahova, respectiv  Botoşani, Suceava, Cluj, Dej, Iaşi, Constanţa, Sighet, Turda, Arad,  Deva, Hunedoara, etc), de  la presa din Republica Moldova, dar şi de pe site-urile de ştiri în limba română din afara ţării.

Presa în alte limbi decât româna a acoperit Europa aproane în totalitate, dar şi o bună parte din Asia şi Orientul Mijlociu, cele mai multe ştiri despre alegerea României la Eurovision fiind publicate în Spania, Franţa, Portugalia, Italia, Belgia, Olanda, Suedia şi Marea Britanie.

În aceste ţări “a plouat” cu ştiri din România: despre artista aleasă (http://www.eurovision-austria.com/roxen-singt-fuer-rumaenien-in-rotterdam/, https://www.schlagerpinglan.se/blog/2020/02/11/roxen-for-rumanien-2020/, http://vertele.eldiario.es/noticias/Rumania-Roxen-Representante-Eurovision-2020_0_2203879630.html), despre melodiile care au făcut-o cunoscută în lume ( https://escbubble.com/2020/02/roxen-will-represent-romania-at-eurovision-2020/ ““Ce-ti Canta Dragostea” is also a big hit from her in Romania, with over 8 millions views so far.”

https://eurovoix.com/2020/02/11/romania-roxen-selected-for-eurovision-2020/“Roxen released her first single in November last year “Ce-ti Canta Dragostea” which has gone on to be viewed on YouTube over 8 milion times.”), până la întrebarea pe care acum o pune toată lumea: “Ce melodie va fi cântată?”„¿Qué canción cantará Roxen en ‘Eurovisión 2020’? (https://okdiario.com/happyfm/roxen-representara-rumania-eurovision-2020-5159562) “Which song will she sing? (https://eurovision.tv/story/new-selection-process-for-romania-eurovision-2020)

Iar răspunsul îl vom afla parţial la Destinaţia Eurovision de pe TVR 1 imediat după Telejurnal şi parţial pe 21 februarie, când vor fi făcute publice cele 5 melodii candidate în Selecţia Naţională.  Însă, pe 1 martie, TVR şi Roxen vor oferi fanilor din întreaga lume cel mai frumos mărţişor muzical, la finalul spectacolului de la Buzău, în momentul în care va fi anunţat rezultatul votului publicului şi al Juriului Naţional.

Comentarii

Continue Reading

Eurovision

Iată piesele participante la Eurovision 2020, Partea I

Avatar

Published

on

Dragi cititori Radar de Media, mă bucur să dau startul noului sezon Eurovision. Voi începe astăzi, aşa cum v-am obișnuit pe cei mai fideli dintre voi să vorbesc despre piesele participante în ediția 2020.

 

Îneepem să amalizăm trei țări care și-au ales deja reprezentanții pentru cea de-a 70-a ediție a festivalului muzicii europene.

Letonia și-a ales weekendul trecut reprezentanta. Este vorba despre Samata Tina, o cântăreață experimentată în Letonia. Samata este la a șasea încercare de a-și reprezenta țara la Eurovision. Piesa „Still Breathing” este foarte interesantă. Avem pe de o parte vocea puternică și convingătoare a Samantei, iar în prim-plan, aș spune, refrenul destul de catchy și stilul foarte actual, dar refrenul este cântat în integritate de vocalistele din spatele ei.

Ceea ce as vrea subliniez este că atât jurații, cât și publicul larg ce votează în semifinale si finalele concursului au șansa la o singură ascultare, respectiv trei minute în care piesa să-i convingă să fie votată. Deși e combinație interesantă, piesa letonă nu are acest prim impact puternic. Cu toate astea, șansele de calificare ale Letoniei sunt momentan mari, cea de-a doua semifinală fiind predominată de tări cu un istoric de calificare mediu sau redus. Rămâne de văzut. Vă las linkul și astept comentariile voastre.

 

 

Australia și-a ales reprezentanta tot weekendul trecut. Ea se numește Montaigne și cu piesa ei, „Don’t Break Me” este pregătită să cucerească Europa. Refrenul piesei sale, spre deosebire de letonă, te prinde puțin mai repede, dar nu aș încadra-o în piesele bune.

Australia s-a bucurat în ultimii cinci ani de rezultate foarte bune în concurs, având un procentaj de 100% la calificarea în finală. Piesa lui Montaigne este foarte artistică, vă rog să observați look-ul ei original și partea coregrafică, dar din punct de vedere muzical sunt sigur că nu se va bucura de un succes imens. Engleza ei nu este pe înțelesul tuturor, mai ales la începutul piesei. Asul pe care Australia îl are în mânecă este un staging lucrat întotdeauna foarte bine, cu un buget alocat imens, iar acest lucru poate ridica foarte mult și o piesă slabă.

 

 

Spania, prietena noastră vine anul acesta cu o selecție internă, pop star-ul spaniol Blas Canto fiind selectat direct de TVE. Este desigur o piesă în limba spaniolă. Pot aprecia că piesa este lucrată foarte bine, iar backing vocals-urile susțin mult piesa. Blas are un timbru plăcut și cel puțin știm că poate duce live-ul la bun sfârșit.

Universo este o piesa mediocră, dar reprezintă foarte bine gusturile spaniolilor. Țara este calificată automat în finala de la Rotterdam, dar din nefericire Spania se chinuie să ajungă măcar în top 10 în finale nebucurându-se de voturile celorlalți europeni. Este oricum o îmbunătățire față de anii trecuți și sunt sigur că vor lua un loc decent dacă pun la punct partea de staging, care în ultimii ani a ajuns să facă 50% din rezultatul unei țări. Îi tinem pumnii pe 16 mai.

 

 

Acestea au fost primele trei piese confirmate pentru Eurovision 2020. Mai există trei, dar versiunile finale ale pieselor vor fi publicate anterior. Eu împreună cu Radar vă las să le ascultați și să ne spuneți părerea voastră în rubrica de comentarii și voi reveni cu următoarele piese pe măsură ce ele ne vor fi dezvăluite.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Publicitate

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0