Reporterii Digi24 au cumpărat un copil cu 2.000 de lei

0
524

O anchetă marca Digi24 scoate la iveală o actualitate tristă. În România lui 2013, reporterii Digi24 au cumpărat un copil cu 2.000 de lei. Tranzacţia le-a fost mijlocită de cadrele medicale care i-au ajutat pe reporteri să ajungă la părinţii noului născut. Fără urmă de regret tatăl fetiţei de o lună și-a vândut fiica pe nimic.

Cine caută un copil de vânzare găseşte. Şi la super preţ. Reporterii Digi24 au reuşit, cu ajutorul camerei ascunse, să realizeze un material cutremurător. În România, ţară europeană cu pretenţii de stat civilizat, săracii îşi vând copii abia născuţi, pe bani cu care bogaţii îşi cumpără o friptură de vită, într-un restaurant pentru elite.  2.000 de lei, atât a cerut tatăl unei fetițe nou-născute, de doar o lună, pentru fiica lui.

Drumul  reporterilor Digi24 pentru demascarea acestui sistem bolnav, care nu dă doi bani pe viaţa unui bebeluș, a început în Capitală, la Spitalul Bucur, unde asistenta de la secţia de nou-născuţi nu pare surprinsă de propunerea care îi este făcută, și nici nu pare să fie deranjată de faptul că solicitarea  nu e doar imorală ci constituie chiar o infracţiune, pedepsită cu până la șapte ani de închisoare.

Din asistentă în asistentă şi din recomandare în recomandare, reporterii Digi24 au ajuns la Moreni, unde asistenta care a ajutat-o pe mamă să o aducă pe Georgiana pe lume ştie că fetiţa este de vânzare.

Tatăl, care mai are cinci copii acasă, vrea să scape de al şaselea și e gata să vândă marfa, la un superpreț, cam cât costă o jumătate de kilogram de vită argentiniană în galantare.

Reporterii Digi24 i-au anunţat pe poliţisti şi procurori care au realizat un flagrant. Tatăl şi mama fetiţei riscă până la şapte ani de închisoare. Legea spune că ei trebuie decăzuţi din drepturile părinteşti, iar fraţii ei să fie  scoşi din acel mediu şii daţi în grija unui asistent maternal.

Imagini despre cum poţi să cumperi, pe un preţ de nimic, un copil în România pot fi urmărite pe site-ul www.digi24.ro,  http://goo.gl/6AYGz2

Comentarii