Connect with us

Emisiuni

Republică sau monarhie – dezbatere “Între bine şi rău” la TVR 1

Redactia Radar de Media

Published

on

Republică sau monarhie? Ce formă de guvernământ este potrivită pentru România zilelor noastre? Dilema a stârnit, încă de la Revoluţia din 1989, numeroase polemici în rândul clasei politice româneşti şi al societăţii civile.Tema este dezbătută de Liviu Mihaiu şi invitaţii săi la “Între bine şi rău”, in aceasta seara.

Invitaţii care vin la “Între bine şi rău” în această săptămână, cu argumente pro şi contra temei în discuţie, sunt Călin Popescu Tăriceanu, Theodor Paleologu, Vasile Dâncu, Stelian Tănase şi Petre Roman. Ar fi românii pregătiţi pentru o revenire la monarhie sau ideea de a fi conduşi de un rege este de mulţi idealizată, tocmai pentru că este puţin probabilă?

Raspunsurile invitatilor le aflati in aceasta seara la “Intre bine si rau”.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați pe email sau la telefon.

Advertisement
2 Comments

2 Comments

 1. Avatar

  florin

  18 noiembrie 2013 at 19:29

  Da fara indoiala, monarhie, dar cum am mai spus, nu credeti ca e cazul sa lasam vorba si sa trecem la fapte? Domnule Mihaiu va cer, pentru ca va sta in putere daca sunteti intradevar monarhist, sa ajutati pe cei “nestiutori”. Ce demesrsuri trebuiesc facute efectiv pentru a concretiza in fapt monarhia, pentru ca altfel repetam povestea lui mos Ion Roata in care boierul explica cum trebuie sa ne unim pentru a muta bolovanul dar numai el statea deoparte. Asa mi se pare ca se intampla si in toate emisiunile despre monarhie, vorbim la nesfarsit, ne dam dreptate, sustinem ca monarhia e singura solutie de salvare, dar asteptam un Mesia sa ne aduca monarhia sau trecerea in nefiinta (pentru cei contra) a Majestatii Sale, pentru ca asa scapam de un subiect in talk-show-uri. Poate exista un inceput, ce poate fi organizat de Liviu Mihaiu si TVR la care sa-i invitati pe “cei potriviti” care nu sa-si dea cu parerea, ci sa ne spuna clar ce e de facut efectiv fara povesti pentru a redeveni ce a vrut o natiune in 1881!

  PS Daca nu e prea mult astept un raspuns din partea unei persoane pe care o consider un model in ceea ce realizeaza! Cu deosebita stima………

 2. Avatar

  mihai baciu

  12 noiembrie 2013 at 20:47

  Monarhie!
  Nu se mai poate cu toti intrusii care vor sa fie la conducerea tarii. Avem nevoie de un simbol, iar Casa Regala a fost dintotdeauna aproape de popor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending