Connect with us

UTILE

Restaurarea dentară. Ce presupune și metode de tratament

Published

on

Reclame

Restaurarea dentară reprezintă un proces din domeniul stomatologiei ce are ca principal obiectiv restabilirea funcționalității și esteticii dentare. Restaurarea dentară implică diverse tehnici, de complexități diferite, alese de către medicul stomatolog în funcție de gradul de afectare a dintelui și de nevoile individuale ale pacientului.

Ce presupune restaurarea dentară?

Restaurarea dentară este procesul prin care se reface integral sau parțial morfologia, culoarea, forma și funcția unui dinte natural afectat de diverse afecțiuni, în special de carii sau fracturi. Restaurarea dentară, efectuată prin diverse tehnici, poate fi directă (cu rășini compozite) sau indirectă (cu fațete sau coroane). În clinica de stomatologie White Lines se utilizează atât tehnici directe, cât și indirecte de reconstrucție a structurii dinților, pentru a răspunde astfel tuturor necesităților pacienților.

Restaurarea directă (cu materiale compozite)

Tehnica presupune aplicarea directă a materialului compozit pe suprafața dintelui și modelarea sa pentru a reda forma și funcționalitatea inițială a dintelui. Materialele compozite sunt compuse dintr-o combinație de rășini și particule de ceramică sau sticlă, cu proprietăți similare cu smalțul dentar în ceea ce privește aspectul și rezistența.

Procedura de restaurare directă începe cu îndepărtarea țesutului dentar afectat și curățarea zonei afectate de carie sau fractură. După pregătirea dintelui, materialul compozit este aplicat pe suprafața dentară și modelat pentru a reda forma dorită. Apoi, materialul este polimerizat cu ajutorul unei lumini speciale, care determină solidificarea sa. După solidificare, materialul compozit este finisat și polizat pentru a asigura o suprafață netedă și estetică.

În general, se optează pentru o restaurare dinti cu materiale compozite când dinții care necesită reconstrucție sunt situați în regiunea frontală (dinții incisivi sau canini).

Restaurarea cu fațete dentare

Restaurarea cu fațete dentare reprezintă o tehnică estetică avansată utilizată pentru a îmbunătăți aspectul zâmbetului și a corecta imperfecțiunile dentare. Fațetele dentare, realizate dintr-un material subțire, precum ceramică sau compozit, sunt fixate pe partea frontală a dinților pentru a îmbunătăți aspectul lor estetic.

Procedura de restaurare cu fațete dentare începe cu o evaluare detaliată a stării dentare a pacientului și planificarea tratamentului. După pregătirea dinților, se realizează o amprentă precisă a dinților, pe baza căreia se vor crea fațetele dentare. După ce sunt confecționate în laborator de către un tehnician dentar calificat, fațetele dentare sunt fixate pe dinți cu un ciment special și sunt ajustate pentru a asigura o aliniere corectă și un aspect natural.

Restaurarea cu coroane dentare

Restaurarea cu coroane dentare este o procedură utilizată pentru a acoperi și proteja un dinte afectat de carii sau alte afecțiuni, care au beneficiat anterior de tratamente specifice. Tehnica implică realizarea unei coroane care să se potrivească perfect cu anatomia și forma dintelui afectat și cimentarea sa permanent peste dinte.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending