Connect with us

Emisiuni

„Reţeaua de idoli”: Rodica Popescu Bitănescu, despre începuturile ca scriitor

Published

on

Foto Credit: TVR

Duminică, 23 mai, de la ora 18:00, seria interviurilor propuse de Irina Păcurariu la „Reţeaua de idoli” continuă la TVR 2 cu marea actriţă Rodica Popescu Bitănescu.

 

 

A fost o întâmplare că a ajuns actriţă. La vârsta adolescenţei nu ştia prea bine ce înseamnă teatrul. Tatăl său voia să devină arhitect. Mama sa ţinea să se facă actriţă pentru că avea un frate actor al Teatrului Naţional. Rodica Popescu Bitănescu este, fără prea multe cuvinte, o actriţă pe care toţi românii o iubesc pentru naturaleţea sa, pentru normalitatea sa şi modul în care se dăruieşte scenei. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1960, şi după spusele domniei sale: „Am intrat cu 10 şi am terminat tot cu 10”.

 

„Îmi place să scriu piese de teatru, să descopăr ce se întâmplă între noi, în România, în fiecare zi. Cum primesc oamenii tot ce se întâmplă cu ei, cum văd. Românii simt nevoia să se scrie despre ei, probabil că acesta este secretul succesului pieselor mele. Eu scriu numai despre noi. Oamenii sunt curioşi”, povesteşte actrița Rodica Popescu Bitănescu.

 

Aşa după cum însăşi actriţa spune, vasta sa experienţă de viaţă, dar şi profesională, a simţit nevoia să o împărtăşească cu publicul şi în alt fel. Aşadar, în 2000 debutează ca autor şi regizor cu piesa „Cinci femei de tranziţie”. Va începe să scrie şi să regizeze piese de teatru, toate comedii.

 

„Când am început să scriu mă iubea deja toată lumea. Imediat după Revoluție, eu am simțit că se întâmplă ceva, se schimbă. Și atunci, mi-a venit ideea să scriu, după ce am vorbit cu mine în oglindă. Aveam o oglindă în bucătărie și am început un dialog cu mine despre ceea ce se întâmplă în România. Așa mi-am dat seama că pot să scriu niște personaje”, a adăugat Rodica Popescu Bitănescu.

 

Advertisement

La „Reţeaua de idoli”, Rodica Popescu Bitănescu vorbeşte despre viaţa ei de astăzi, la 82 de ani, despre ce i-a adus pandemia care a obligat-o, ca pe noi toţi, să-și schimbe obiceiurile. Întoarsă din vacanţa din Egipt şi relaxată după mica escapadă la căldură, doamna scenei româneşti se lasă provocată şi face un regal din răspunsurile ei pline de umor.

 

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending