RETROSPECTIVA MEDIA – Iulian Comănescu, despre posturile de ştiri ROMÂNIA TV şi ANTENA 3 – supremaţia în audienţe!

0
681

Iulian Comanescu, cel mai cunoscut analist media din România a explicat pentru RADAR DE MEDIA, într-o serie de discuţii cum a arătat grila de programe a toamnei din peisajul media autohton.

 

IULIAN COMĂNESCU vorbeşte astăzi despre posturile de ştiri România TV şi Antena 3, care potrivit cifrelor furnizate de Kantar Media, acestea se afla în top 5 cele mai vizionate posturi TV.

 

Referitor la posturile de ştiri, România TV a fost peste Antena 3 a treia lună consecutiv în ceea ce priveşte audienţele şi la nivelul publicului naţional, respectiv urban. Ce s-a întâmplat?

 

România TV devine un fel de „nouă generalistă”, în care politicul e doar un ingredient față de balamucul tabloid de filiație otevistă pe care îl tot vedem. Dar, sigur, în limitele gunoiului pe care-l colportează, care nu permite aspirații la locul I. Prin contrast, Antena 3 a rămas pe poziții și face un fel de politică, oricât de ficționalizată și înregimentată. Eu cred că Antena 3 s-a fumat prin 2014, când n-a reușit să-l scoată pe Ponta președinte. Cel puțin în percepția că o televiziune „de știri”, cu accentul pe ghilimele, poate face și desface lucruri în Parlament sau la Cotroceni. Dar, pe de altă parte, Antena 3 a început să creadă în aiurelile partizane pe care le debitează. E ca-n bancul cu deviaționistul de dreapta, care o ține înainte atunci când partidul comunist o cotește la stânga. Paranoicii de succes sunt cei a căror paranoia corespunde cu realitatea, or Antena 3 s-a îmbolnăvit de paranoia fix atunci când ethosul propriu a rămas fără obiect, anume Băsescu.

 

Vin vremuri grele pentru analiști. Ați urmărit, poate, tot scandalul cu Trump și site-urile de dezinformare care l-au scos, măcar parțial, președinte. Ei bine, avem și noi un jucător global pe această piață, puștiul de la Expunere.com, adică un român care are succes ca propagandist în SUA, oricât de mizerabil e succesul lui. Gândiți-vă la selfie-urile ridicole pe care și le face Gâdea prin piețe. Nu prea-l văd pe online, oricâți fani are la pagina aia de Facebook a lui. Domnul Expunere.com, cel puțin, se distanțează de propriul discurs. Pun pariu că o să aibă de lucru mai mult decât Gâdea în campaniile viitoare, dacă nu cumva a primit oferte in extemis și pentru cea în care suntem.

 

 

RETROSPECTIVA MEDIA – Iulian Comănescu, despre reorganizarea editorială a TVR, eliminarea taxei radio-tv şi stabilizarea audienţelor!

 

Foto Montaj: RADAR DE MEDIA

Comentarii