Connect with us

A-Z NEWS

RETROSPECTIVA MEDIA – Iulian Comănescu, despre previziuni şi recomandări pentru cititorii RADAR DE MEDIA

Published

on

Reclame

Iulian Comanescu, cel mai cunoscut analist media din România a explicat pentru RADAR DE MEDIA, într-o serie de discuţii cum a arătat grila de programe a toamnei din peisajul media autohton.

 

IULIAN COMĂNESCU vorbeşte astăzi, în ultimul episod, despre previziuni pentru sezonul de iarnă şi recomandări pentru cititorii RADAR DE MEDIA. 

 

In final care post tv ti se pare ca are cea mai stabile grila?

 

PRO TV-ul, încă, deși a făcut modificări, unele nu foarte fericite. Kanal D tinde și el să se stabilizeze cu structura film-late night care începe înainte de late night (la 22.30), iar Antena 1 e televiziunea cu schimbările. Deși Antena 1 se așază și ea în jurul câtorva producții care funcționează.

 

Previziuni pentru iarnă?

Va fi un sezon TV linșitit, nu neapărat în sensul bun. Din tot ce-am spus reiese că e puțin probabil ca vreunul din posturi să mizeze pe o producție de anvergură. Schimbări ar putea apărea la capitolul televiziuni susținute politic, fiindcă trec și aceste alegeri și urmează o relativă acalmie, deci partidele nu mai au atâta nevoie de ele.

 

Un mesaj pentru cititorii RADAR DE MEDIA – consumatorii de media

Aveți grijă ce faceți cu telecomanda, cu mouse-ul și cu degetul cu care dați tap pe ecranul mobilului. Dacă vă deranjează cantitatea imensă de gunoi de pe o piață aproape distrusă – fiindcă televiziunea e singura în care sunt bani în România – gândiți-vă că singurul care poate tria între bine și rău e fix publicul. Oricine e tentat de lucruri ușurele.

Dar dacă facem efortul de a citi o investigație semnată RISE Project, ne așezăm în fața televizorului la „România, te iubesc” sau donăm câțiva euro la Casa Jurnalistului, pe termen lung lucrurile vor arăta bine. Presa din România a fost mult mai afectată de criză decât altele, modelul ei de business a fost total dinamitat. Ca să ai media pe care o meriți trebuie să depui un anumit efort.

 

Instanțele și principiile profesionale gen echilibru, bună credință, acuratețe aproape că nu mai există în zone foarte extinse ale discursului public. Pur și simplu cea mai mare parte a profesioniștilor a  abdicat de la ele ca să-și poată plăti ratele contractate în euforia salarială din epoca mogulilor, azi încheiată. Ceea ce înseamnă că o mare parte din aspirațiile de acest gen cad azi în sarcina consumatorului de presă, iar treaba asta poartă un nume sofisticat, competență media sau media literara.

Dacă nu învățăm să ne orientăm în hățișul comunicațional, noi vom fi cei care vom avea de pierdut. Presa nu trebuie să fie numai divertisment, deconectare, preocupare pentru orele în care suntem obosiți și dornici de ceva ușurel. Are și acea funcție legată de interesul public pe care, acum, noi, cititorii trebuie să o ținem în viață, învățând să ne orientăm și optând cu click-ul sau mizând câțiva euro pe ceva ce ni se pare promițător.

 

Foto Montaj: RADAR DE MEDIA

 

 

Advertisement

RETROSPECTIVA MEDIA – Iulian Comănescu, despre reorganizarea editorială a TVR, eliminarea taxei radio-tv şi stabilizarea audienţelor!

 

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
ADVERTORIALE2 zile ago

NOU Scriem si publicam articole sponsorizate adaptate bugetului tau!

EVENTS2 zile ago

SUMMER GALA – Premiile de vară Radar de Media, ediția a-VI-a, va avea loc la ARISTOCRAT EVENTS HALL

Program TV4 săptămâni ago

Programul Pro TV pentru saptamana 27 mai – 02 iunie 2024

Reality Show3 săptămâni ago

El este marele câștigător Survivor All Stars 2024 de la Pro TV! Cine ia premiul de 100.000 de euro potrivit cotelor caselor de pariuri din România

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

24 de concurenți s-au calificat în semifinalele Românii au talent. Ultima ediție a preselecțiilor a fost lider absolut de audiență!

TikTok3 săptămâni ago

Răzvan, profesorul fenomen care a adus geografia pe Tik-Tok

Digital4 săptămâni ago

Luna aceasta, vezi pe VOYO finalele UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League, serialele Montecristo, The Fall si filmul Babardeala cu bucluc

Reality Show4 săptămâni ago

Concurenții sunt pregătiți să dea totul în lupta pentru colanul de Imunitate, la Survivor All Stars: ”Suntem aici să câștigăm și ne înfrățim să ducem greul”

Podcast4 săptămâni ago

Fosta vedetă Pro TV, Andreea Liptak spune adevărul despre Andreea Esca | Altceva cu Adrian Artene

TV Divertisment Show4 săptămâni ago

Cel mai urmărit show de divertisment din România, Românii au talent, prima semifinală, diseară, la PRO TV

AUDIENȚE TV4 săptămâni ago

Finala Chefi la cuțite, lider de audiență. Mihai Dragomir a câștigat sezonul 13 al show-ului culinar

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending