Connect with us

A-Z NEWS

RETROSPECTIVA MEDIA – Iulian Comănescu, despre previziuni şi recomandări pentru cititorii RADAR DE MEDIA

Published

on

Iulian Comanescu, cel mai cunoscut analist media din România a explicat pentru RADAR DE MEDIA, într-o serie de discuţii cum a arătat grila de programe a toamnei din peisajul media autohton.

 

IULIAN COMĂNESCU vorbeşte astăzi, în ultimul episod, despre previziuni pentru sezonul de iarnă şi recomandări pentru cititorii RADAR DE MEDIA. 

 

In final care post tv ti se pare ca are cea mai stabile grila?

 

PRO TV-ul, încă, deși a făcut modificări, unele nu foarte fericite. Kanal D tinde și el să se stabilizeze cu structura film-late night care începe înainte de late night (la 22.30), iar Antena 1 e televiziunea cu schimbările. Deși Antena 1 se așază și ea în jurul câtorva producții care funcționează.

 

Previziuni pentru iarnă?

Va fi un sezon TV linșitit, nu neapărat în sensul bun. Din tot ce-am spus reiese că e puțin probabil ca vreunul din posturi să mizeze pe o producție de anvergură. Schimbări ar putea apărea la capitolul televiziuni susținute politic, fiindcă trec și aceste alegeri și urmează o relativă acalmie, deci partidele nu mai au atâta nevoie de ele.

 

Un mesaj pentru cititorii RADAR DE MEDIA – consumatorii de media

Aveți grijă ce faceți cu telecomanda, cu mouse-ul și cu degetul cu care dați tap pe ecranul mobilului. Dacă vă deranjează cantitatea imensă de gunoi de pe o piață aproape distrusă – fiindcă televiziunea e singura în care sunt bani în România – gândiți-vă că singurul care poate tria între bine și rău e fix publicul. Oricine e tentat de lucruri ușurele.

Dar dacă facem efortul de a citi o investigație semnată RISE Project, ne așezăm în fața televizorului la „România, te iubesc” sau donăm câțiva euro la Casa Jurnalistului, pe termen lung lucrurile vor arăta bine. Presa din România a fost mult mai afectată de criză decât altele, modelul ei de business a fost total dinamitat. Ca să ai media pe care o meriți trebuie să depui un anumit efort.

 

Instanțele și principiile profesionale gen echilibru, bună credință, acuratețe aproape că nu mai există în zone foarte extinse ale discursului public. Pur și simplu cea mai mare parte a profesioniștilor a  abdicat de la ele ca să-și poată plăti ratele contractate în euforia salarială din epoca mogulilor, azi încheiată. Ceea ce înseamnă că o mare parte din aspirațiile de acest gen cad azi în sarcina consumatorului de presă, iar treaba asta poartă un nume sofisticat, competență media sau media literara.

Dacă nu învățăm să ne orientăm în hățișul comunicațional, noi vom fi cei care vom avea de pierdut. Presa nu trebuie să fie numai divertisment, deconectare, preocupare pentru orele în care suntem obosiți și dornici de ceva ușurel. Are și acea funcție legată de interesul public pe care, acum, noi, cititorii trebuie să o ținem în viață, învățând să ne orientăm și optând cu click-ul sau mizând câțiva euro pe ceva ce ni se pare promițător.

 

Foto Montaj: RADAR DE MEDIA

 

 

Advertisement

RETROSPECTIVA MEDIA – Iulian Comănescu, despre reorganizarea editorială a TVR, eliminarea taxei radio-tv şi stabilizarea audienţelor!

 

Facebook Comments Box

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending