Connect with us

ALL MEDIA

RETROSPECTIVA MEDIA – Iulian Comănescu, despre producţiile PRO TV: Visuri la Cheie, Vocea României, Jocuri de Celebritate sau Las Fierbinţi!

Avatar

Published

on

Iulian Comanescu, cel mai cunoscut analist media din România a explicat pentru RADAR DE MEDIA, într-o serie de discuţii cum a arătat grila de programe a toamnei din peisajul media autohton. 

 

IULIAN COMĂNESCU vorbeşte despre producţiile PRO TV din grila de toamnă: Visuri la Cheie, Vocea României, Jocuri de Celebritate sau serialele Las Fierbinţi şi Atletico Textila. 

 

Visuri la Cheie a fost singura emisiune din grila de toamnă de la PRO TV care inregistrat audienta pe fiecare ediţie, de peste 30% share (publicul comercial) . Ce crezi că o diferenţiază faţă de alte producţii de pe piaţă?

 

Știu că s-a spus că e o emisiune lacrimogenă, dar pentru mine, unul, e ceva la care te poți uita. Până la Supraviețuitorul, era probabil cea mai bine filmată emisiune din România – și s-ar putea să rămână așa. Recunosc că sunt subiectiv în privința lui Dragoș Bucur, cu care am lucrat și suntem amici, dar cred că el e un plus pentru orice televiziune sau emisiune din România. Dincolo de faptul că Visurile sunt filmate bine și cu cap, cazurile prezentate în emisiune sunt credibile, oamenii obișnuiți din cadru nu par a fi foarte manevrați de producători. Sau dacă sunt, sunt în direcția a ceea ce oricum ar face și ar spune, cu mai puțin haz audiovizual.

Și ar mai fi ceva. Cele mai mari hituri de pe piața românească au fost emisiuni mai mult sau mai puțin lacrimogene, de la „Surprize”, la „Din dragoste”. „Românii au talent” are și el o componentă de felul ăsta, vedem tot felul de cenușărese și rățuște urâte care se transformă. Cred că Valeriu Lazarov, de acolo de unde e, se uită cu interes la „Visuri la cheie”.

 

Ce poţi spune despre noul sezon Las Fierbinţi şi Atletico Textila?

 

Am urmărit foarte sporadic și fără chef „Las Fierbinți”, până acum, dar să știți că ultimul sezon e singurul la care am râs, ca simplu telespectator, în repetate rânduri. Cred că s-a schimbat ceva, nu știu suficient de bine serialul încât să spun ce, dar nu e vorba de plecarea lui Mimi Brănescu, care s-a produs după. În privința lui „Atletico Textila”, nu e pe gustul meu, dar ne putem lăuda că avem două seriale pe posturile românești, ceea ce e bine, în criza în care suntem de la moartea telenovelelor.

 

Dar despre Vocea României? Crezi că romanii s-au plictisit de astfel de emisiuni? Show-ul nu a excelat in audienta!

 

S-ar putea ca talent show-urile să se „fumeze”, pur și simplu – cel puțin așa e și pe afară. „Românii au talent” e o excepție fiindcă cuprinde și melodramă, și numere de circ deghizate, și multe altele. Iar în România talent show-urile specializate în muzică au o problemă, aceea că nu există piață muzicală care să le susțină. Asta înseamnă artiști-aspiranți, dar și juriu. Vă mai amintiți că la primul sezon de X Factor Adi Sână de la Ackent a făcut cea mai bună impresie? Nu îl știa nimeni după nume, dar omul avea antecedente de producție muzicală care s-au simțit.

 

Game show-ul Jocuri de Celebritate cu Bobonete prezentator cu ti s-a parut?

 

Un fel de reîntoarcere în anii ‘90, cu rele, dar și cu bune. Butaforia din platou se vede cu ochiul liber, totul e simpluț, ai senzația că e făcută în vechiul format, 4:3. Cam în aceeași situație e “Ce spun românii”, a lui Cabral. Într-un sens, asta e rău, fiindcă e exact downshifting-ul TV despre care mi-e teamă că se va produce în următoarele sezoane, după kixul Supraviețutorul. Dar într-altul nu e atât de rău, fiindcă înseamnă un anumit gen de bun simț audiovizual, pe care nu îl găsești în formatele de dată mai recentă, oricum bizare și pe de altă parte produse aiuristic. Și pe plan global există tentative de revenire la “good old television”. NBC și BBC se gândeau chiar să reinventeze matusalemicul gen variety, bunicul tuturor formatelor de divertisment TV. Care poate fi descris destul de bine cu cuvântul acela de la televiziunea lui Ceaușescu, Varietăți.

 

RETROSPECTIVA MEDIA – Iulian Comănescu, despre reality show-ul Supravieţuitorul de la PRO TV!

 

Foto Montaj: RADAR DE MEDIA, PRO TV

 

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending