RETROSPECTIVA UNUI SUCCES | Eurovision 2014 va avea loc in Danemarca! Romania, locul 13 in finala - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Eurovision

RETROSPECTIVA UNUI SUCCES | Eurovision 2014 va avea loc in Danemarca! Romania, locul 13 in finala

Published

on

RADAR DE MEDIA, a punctat aseara fiecare miscare de la Eurovision, live text si live session pe Facebook! 

Danemarca a câștigat concursul Eurovision 2013, cu melodia Only Teardrops, interpretată de Emmelie de Forest, care a obținut 281 de puncte în urma voturilor publicului și ale juriului internațional. Pe următoarele două poziții s-au clasat Azerbaidjan și Ucraina. Finala Eurovision din 18 mai a fost difuzată în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și online, pe www.tvrplus.ro.

România a încheiat competiția pe poziția 13, cu un total de 65 de puncte. Țările care au punctat piesa It’s My Life, interpret Cezar, compozitor Cristian Faur, sunt: Suedia (4 puncte), Albania (5 puncte), Austria (4 puncte), Marea Britanie (4 puncte), Moldova (10 puncte), Azerbaidjan (6 puncte), Norvegia (6 puncte), Italia (1 punct), Malta (7 puncte), Islanda (6 puncte), Franța (1 punct), Grecia (10 puncte), Muntenegru (1 punct).

Imediat după acordarea voturilor, Cezar, reprezentantul României a declarat:

„Eu, profesional și personal, mă simt împlinit. Mi-aș fi dorit un loc mai bun în clasamentul final, pentru mine și pentru România, dar știu că ceea ce a ținut de mine am făcut. Show-ul nostru a ieșit foarte bine, am muncit cu toții enorm și le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil ca această muncă de echipă să prindă formă.

România rămâne, însă, o țară negată oarecum de Europa, așa că, în această seară, cele două mari familii – Scandianvia și “Mama Rusie” – au învins. Eu am fost favorit la titlu din partea fanilor, dar, geopolitic vorbind, nu mai ține de mine… Le mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine și au votat România.”

Înainte de finală, Cezar a participat la un show televizat, în direct, difuzat la principalul canal al SVT, televiziunea publică suedeză. Printre invitații emisiunii s-au numărat și Loreen, câștigătoarea Eurovision 2012, și designerul Jean Paul Gaultier. Momentul dedicat lui Cezar a urmat interviului cu Loreen, astfel că cei doi s-au întâlnit în spatele camerelor de luat vederi. Prima reacție a interpretei suedeze, când l-a văzut e Cezar, a fost să exclame, cu mâna în dreptul inimii: “Amazing! You have a great voice!” (“Uluitor! Ai o voce minunată!”).

România la Eurovision: Televiziunea Română (TVR), membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993, dar s-a calificat şi a participat la finala concursului în 1994.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

LIVE TEXT RADAR DE MEDIA -FINALA EUROVISION 2013!

Comentarii

comments

Advertisement
6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending