Connect with us

Revista Presei

REVISTA PRESEI 22.12.2022: Tradiția bradului de Crăciun. Cine a adus-o în România și cum era sărbătorită la sat Nașterea Domnului

Published

on

Reclame

Adevarul.ro

În satele românești, nu exista tradiția împodobirii bradului de Crăciun, iar copiii de țăran nici măcar nu-l așteptau pe Moș Crăciun. Acest obicei a fost adus pentru prima dată în România de Regele Carol I, care împodobea bradul la Palatul Regal de pe Calea Victoriei.

Brazii de Crăciun, dar și cadourile aduse de Moș Crăciun au apărut în spațiul românesc abia în urmă cu 155 de ani. Cunoscătorii lumii sătești din nordul Moldovei spun că mai ales sătenii aveau cu totul alte obiceiuri și preocupări, legate în primul rând de aspectele religioase ale vieții, în preajma sărbătoririi Crăciunului.

Ştirea pe larg aici!

Prosport.ro

Paul Surugiu – FUEGO și Vlad Crețu, invitați la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene, într-o ediție specială de Crăciun

Artiștii Paul Surugiu – FUEGO și Vlad Crețu vor fi invitații lui Adrian Artene la o ediție specială a podcastului ALTCEVA ce va fi difuzată în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, începând cu ora 19:00.

Cu o carieră de 30 de ani, Fuego este și moderator TV, actor, om de radio, pictor și editorialist. De altfel, compozitorul și chitaristul Vlad Crețu a colaborat în ultimii ani cu Fuego, el fiind membru al trupei Supermarket și trimis al României la Eurovision în 2007.

Întreaga ştire poate fi citită aici!

Advertisement

Observatornews.ro

Interviu exclusiv cu Daniel Craig despre partea a doua ”La Cuțite”. Ce spune despre colegul de platou Edward Norton

Daniel Craig a vorbit într-un interviu acordat Observator despre a doua parte a filmului ”La Cuțite”, care are premiera vineri pe Netflix.

În continuarea filmului ”La Cuțite”, Daniel Craig revine în rolul detectivului Benoit Blanc, care trebuie să dezlege misterul unei noi povești polițiste, semnate de Rian Johnson. Pentru Daniel Craig, revenirea la rol a fost firească.

Citeşte mai multe aici!

Digi24.ro

O femeie a spart apartamentul lui Robert De Niro şi i-a furat cadourile de sub brad. Actorul, care era acasă, a scăpat nevătămat

Citește mai multe aici!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending