Connect with us

BAZAR

REVOLUTIE 89 | Adrian Sârbu a filmat procesul cuplului Ceausescu

Published

on

Nu multă lume ştie faptul că Adrian Sârbu a fost cel care a filmat așa-zisul “proces al soților Ceaușescu”, casetă care a stârnit controverse când a ajuns să fie difuzată de anumite posturi străine de televiziune. După 1989, a devenit membru al Consiliului Frontului Salvării Naționale, ocupând funcția de secretar de stat pe probleme de massmedia, informeaza Libertatea.

Adrian Sarbu - demisie CME

Revoluţia îl prinde pe Sârbu regizor de filme la Studioul Sahia. În anul 1990 a deschis firma MediaPro, iar în 1991 a pus bazele agenției de știri Mediafax. În 1993 a înfiintat grupul MediaPro, care are operațiuni de producție și distribuție de film și televiziune, radio, informație, internet și publishing în România și țările CEE. Divizia de publishing a MediaPro – Publimedia – este editorul cotidianului Gândul și al Ziarului Financiar.

În 1993 cooptează o parte din echipele posturilor TV SOTI și Amerom (Canal 38) și înființează postul de televiziune ProTV, primul post de televiziune profesionist din România, lansat la 1 decembrie 1995.

În acționariatul postului erau prezenți Sârbu, afaceristul Ion Țiriac și trustul CME. Există o confuzie în ceea ce privește proprietatea postului TV, care nu face parte din trustul MediaPro, fiind o operațiune separată. Acelaşi lucru este valabil și pentru AcasaTV, MTV, ProCinema și Sport.ro.

Postul strânge datorii uriaşe – 1.000 miliarde de lei vechi, care în 2001 sunt anulate de către Guvernul NăstaseDatoriile pe care le avea trustul către stat au fost anulate.

Din caiza problemelor fianciare încă nerezolvate, în 2009 Sârbu vinde grupul MediaPro companiei CME, contra sumei de 10 milioane dolari și acțiuni.

În cadrul CME, Adrian Sârbu era director operațional (COO) pentru Central European Media Enterprises (CEME) din octombrie 2007, iar din ianuarie 2009 a preluat și funcția de președinte al grupului american.

În iulie 2009, a fost numit Chief Executive Officer (CEO) al CME, devenind astfel românul care ocupă cea mai înaltă poziție executivă într-o companie multinațională.

După 2007, o serie de oameni din televiziunile Pro au mers în țările unde CME are operațiuni pentru diverse posturi de conducere. De asemenea, trustul MediaPro vinde producții de televiziune (telenovele) către televiziunile din trustul CME

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

MENIU

pentru sufletul tau

IN Trending