Connect with us

Eurovision

Rezultatul voturilor de la Eurovision. Cum s-a votat?!

Published

on

Reclame

Eurovisionul s-a terminat, cunoastem castigatorii dar multi dintre noi nici acum nu stiu cum a avut loc procedeul de votare. Pe site-ul Televiziunii Romane o puteti vedea pe Lala care explica pas cu pas metodologia de votare. Mai jos puteti vedea procedeul si rezultatul voturilor.

  1. Opţiunile Juriului şi Televotingului au pondere egală: 50% – 50.
  2. Juriul este compus din 4 jurii teritoriale (Craiova, Cluj, Iasi,  Timisoara) şi cel de la Bucureşti. Juriile teritoriale au pondere egală cu cel de la Bucureşti: 25% – 25%.
  3. Fiecare membru al juriului punctează conform sistemului Eurovision (12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1). Fiecare notă se acordă o singură dată.
  4. În etapa intermediară sumele notelor juriilor teritoriale şi respectiv ale celor de la Bucureşti se convertesc în puncte conform EBU (12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1).
  5. Suma punctelor juriilor teritoriale şi ale celui de la Bucureşti se reconverteşte în puncte (12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1).
  6. În caz caz sunt 2 melodii cu valoare egală a sumei, mai bine clasată este cea care a obţinut mai multe puncte de la juriul din Bucureşti.
  7. Rezultatul televotingului se converteşte în puncte (12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1).
  8. Se însumează punctele de la Jurii cu cele de la Televot şi se convertesc în puncte.
  9. În caz caz sunt 2 melodii cu valoare egală a sumei, mai bine clasata este cea care a obţinut mai multe puncte de la Televot. (vezi cazul poziţiilor 2 – 3).
  10. Melodia care obţine 12 puncte reprezintă Romania La Oslo.

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending