Marea finală MasterChef de ieri seară a scos la iveală tot ce au avut mai bun de oferit cei patru bucătari amatori care au reușit să impresioneze jurații și să ajungă atât de departe în competiție. Alexandra, Flaviu, Robert și Ana au trebuit să treacă prin trei încercări grele și au dat tot ce au avut mai bun pentru a demonstra că merită să facă un pas mai aproape de marele premiu.
Cel care a reușit să creeze un meniu complet format din antreu, fel principal și desert, în care a mixat cu succes creativitatea și tehnica a fost Robert Petrescu, marele câștigător al titlului de MasterChef și al marelui premiu de 50.000 de euro.
„Odată cu câștigarea trofeului MasterChef am câștigat o nouă viață, o libertate și o dorință de a construi la care nici nu îndrăzneam să visez. Am ales să fac ceea ce mă face fericit și s-a simțit asta. Aproape că am avut o relație de iubire cu tot ce a însemnat MasterChef. Îi mulțumesc Marei, fetița mea, că a înțeles ce e dorul, îi mulțumesc familiei mele care mă susține în nebunia asta, colegilor de la MasterChef, întregii echipe, care a muncit titanic și nu în ultimul rând juraților pentru că au reușit să mă crească frumos!”, a declarat Robert Petrescu, câștigătorul MasterChef.
Emoții puternice pentru cei patru finaliști!
Ieri seară, în platoul MasterChef, familiile și foștii concurenți au venit să îi susțină pe cei patru finaliști în ultima luptă pentru marele premiu. Jurații le-au pregătit o finală completă, pentru care s-au antrenat timp de două luni.
Cele trei probe au fost menite să construiască un meniu complet: antreu, fel principal și desert. Concurenții au avut doar 10 minute în cămară pentru a-și lua ingredientele necesare întregului meniu. La fiecare probă, jurații le-au acordat puncte, de la 1 la 10.
Un meniu de 50.000 de euro!
Prima probă a fost plină de emoții, iar presiunea creării unui antreu perfect a fost dificil de gestionat. Preparatul Alexandrei, lup de mare marinat cu legume marinate, a obținut doar 23 de puncte și a fost eliminată din finală. „Cu siguranță o să mai auziți de mine!”, a declarat ea.
La proba felului principal, balanța s-a echilibrat, iar presiunea a crescut și mai mult fiind mai cu un pas mai aproape de marele premiu. Robert a preparat porumbel cu sos de trufe, fois gras și piure de cartofi mov. Ana a gătit saltimbocca de iepure cu dulceață de ceapă și sos de trufe, iar Flavius a preparat un Marklish cu legume, cremă și lapte de coco. După degustarea celor trei preparate, jurații i-au acordat cele mai mici note lui Flavius pentru preparatul său. „Mă bucur că mi-au dat șansa să stau în concurs și mi-au dat șorțul atunci!”, a declarat el.
Ultima probă, cea a desertului, s-a desfășurat între Ana și Robert, cei doi concurenți care au demonstrat prin gust, tehnică și creativitate că merită să ajungă atât de aproape de trofeul MasterChef. Grija și atenția la detalii, tensiunea și cursa contra cronometru pentru a crea desertul perfect i-au determinat pe cei doi să dea tot ce au mai bun în farfurie. Ana a creat un desert ușor și inedit ce s-a numit Iaurtul care întâlnește marea. Robert a reușit să creeze un desert complex, care a îmbinat armonios dulce, sărat și iute compus dintr-o sferă de ciocolată cu mouse de caramel și jeleu asiatic.
Decizia juraților a fost una grea, ei luând în considerare cum se potrivesc toate cele trei preparate în meniu.
„Dacă cineva îmi zicea acum șase luni că o să port tunica de bucătar, nu aș fi crezut!”, a spus Ana. „Este o onoare să am numele scris pe tunica asta!”, a completat Robert.
După ce întreaga seară scorul între preparatele lor a fost foarte strâns, existând o diferență de numai 1 punct, jurații au deliberat și au decis că desertul de 50.000 de euro a fost al lui Robert, câștigând astfel MasterChef la o diferență de doar două puncte.
Foto Credit: PRO TV