Connect with us

ȘTIRI

România, cel mai mare producător de gaze din UE din 2027, dar cu taxe suplimentare din buzunarul românilor!

Published

on

Reclame

Mai precis, din 2027 în România va începe producția din zăcământul offshore Neptun Deep, iar la prima vedere, pare o bucurie și o certitudine că vom avea și prețuri mai mici, însă nu e deloc așa, ni se pregătesc TAXE mai mari!

Sub acelaşi pretext al reducerii emisiilor de CO2 şi protecţiei mediului înconjurător, Directiva ETS II (Emission Trading System) va extinde obligativitatea plății certificatelor de carbon și pentru alte domenii care nu sunt acum incluse, iar cele mai importante sunt consumul de gaze al clădirilor, inclusiv cele rezidențiale, și transportul rutier!

UE îi va obliga pe furnizorii de gaze din România să includă această taxă în preţul gazelor vândute clienţilor casnici. Adică tuturor cetăţenilor! Cu alte cuvinte, dacă această directivă s-ar aplica de anul acesta, preţul gazelor ar creşte peste noapte cu minimum 20%, dar foarte probabil până în 2027 cifra va fi chiar mai mare de atât! Ni se spune că aceşti bani se duc într-un „Fond European pentru Climă” care, chipurile, îi va ajuta pe consumatorii vulnerabili.

Dar, la fel ca toate fondurile UE, şi acestea se vor repartiza pe anumite criterii iar pentru acest fond, ţara noastră trebuie să prezinte un plan pentru climă şi să găsească un mecanism de finanţare pentru consumatorii vulnerabili. Doar că, ştim foarte bine cum se ocupă guvernanţii noştri şi cât interes îşi dau atunci când vine vorba despre elaborat planuri de care să beneficieze şi cetăţenii simpli.

Avem destule exemple concrete cu PNRR-ul.

Nu există niciun studiu concret care să ne spună care va fi efectul asupra emisiilor de CO2 dacă plătim această taxă sau cum anume va ajuta UE persoanele vulnerabile prin acel fond pentru climă. Ce ştim concret este că vom plăti din ce în ce mai multe taxe.
De ce? Pentru că aşa vor ei!

Avem vreun cuvânt de spus în privinţa asta?

În principiu, da, avem, doar că reprezentanţii noştri în Parlamentul European nu ne reprezintă cu adevărat, și sper să vedeți clar asta! În scurt timp aveți șansa să nu mai votați pe oricine!

Comunicat Mişcarea România Suverană

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending