Connect with us

Eurovision

România, pentru a doua oară, pe podiumul Eurovision! TVR, lider de audienţă

Published

on

 

Cu o nouă evoluţie absolut ireproşabilă pe scena de la Oslo, reprezentanţii României la Eurovision 2010, Paula Seling şi Ovi, s-au clasat sâmbătă seara, la finalul concursului, pe poziţia a treia, după Germania, reprezentată de Lena şi Turcia, cu trupa maNga. Este pentru a doua oară în istoria participării noastre la Eurovision când România ocupă locul trei, prima oară fiind în 2005 când Luminiţa şi Sistem au reuşit aceeaşi performanţă, având 158 de puncte, cu patru mai puţin faţă de cele 162 câştigate de Paula Seling şi Ovi.

Cu toate că sâmbătă seara piesa noastră a primit 12 puncte numai de la Moldova, ea s-a clasat pe locul trei datorită faptului că a fost votată de 29 de ţări dintre cele 38 care o puteau vota.

La fel ca şi în semifinala de joi în care România a concurat, cifrele de audienţă înregistrate de TVR 1 la finală au demonstrat că publicul larg a fost alături de artiştii noştri. Pe întreg parcursul transmisiunii de la Oslo din 29 mai, în intervalul 22.00 – 01.21, TVR 1 a fost lider de audienţă absolut pe toate targeturile, cu valori mult mai mari decât cele ale altor posturi. Astfel, la nivel naţional, finala Eurovision 2010 a avut în medie peste 1,3 milioane de telespectatori, reprezentând o cotă medie de piaţă de 23,4% șşi un rating mediu de 6,5%. La nivel urban, cota medie de piaţă a fost de 31,3% şi rating-ul mediu de 9,4%, în timp ce pentru targetul comercial valorile au fost de 28,9% pentru cota medie de piaţă şi de 7,5% pentru rating-ul mediu.

La nivel naţional, “Minutul de Aur” a fost înregistrat la ora 22.57 când, aproape 1,6 milioane de telespectatori (mai exact 1.594.000, reprezentând un rating de 7,9% șşi o cotă de piaţă de 23,2%) urmăreau finala Eurovision 2010.

Cea mai mare cotă de piaţă a transmisiunii la nivel național s-a înregistrat la ora 01.08, moment în care peste 1,4 milioane de români (reprezentând o cotă de piaţă de 42,3% şi un rating de 7,1%) aşteptau cu sufletul la gură să afle notele acordate de celelalte ţări României.

Aceste cifre de audienţă sunt, în realitate, cu mult mai mari dacă luăm în considerare publicul larg din ţară care a urmărit concursul Eurovision pe TVR HD şi pe cel din întreaga lume, care a urmărit transmisia pe TVR internaţional şi online pe www.tvr.ro.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Eurovision

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat participarea la Eurovision 2019

Published

on

Foto Credit: TVR
 

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a aprobat înscrierea României la cea de-a 64-a ediţie a Eurovision Song Contest (ESC), în limita bugetului aprobat pe anul 2019.

Potrivit calendarului stabilit de European Broadcasting Union (EBU), organizatorul competiţiei, lista finală a ţărilor înscrise urmează a fi anunţată la finalul anului. Anul viitor, competiţia muzicală va avea loc în Israel, în luna mai, după ce Netta a câştigat Eurovision 2018 de la Lisabona, cu piesa “Toy”.

Concursul Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

Netta Barzilai a ajuns la Tel Aviv. Câştigătoarea Eurovisionul a spart trofeul primit la Lisabona!

Published

on

Foto Credit: Getty Images
 

Câştigătoarea concursului Eurovision de anul acesta a ajuns acasă şi a fost întâmpinată de fani cu ovații, anunta Telejurnalul TVR. 

Imediat după ce a primit trofeul de sticlă, de emoţie, l-a scăpat pe jos şi l-a făcut ţăndări. Din fericire, însă, organizatorii aveau unul de rezervă, aşa că Netta Barzilai nu a plecat acasă cu mâna goală.

Încă de la aeroport, Netta a promis un mare concert, chiar diseară, la Tel Aviv, împreună cu mai mulţi artişti.

Mulţi israelieni sunt mândri de Netta şi spun că, în acest moment, e unul dintre cei mai importanţi ambasadori ai ţării.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Eurovision

Eurovision 2018 a fost castigat de Israel cu melodia “Toy”

Published

on

Foto Credit: TVR
 

Israel a câștigat finala Eurovision 2018 de la Lisabona, Portugalia. Cântăreața în vârstă de 25 de ani, Netta Barzilai, a interpretat piesa Toy și a cumulat 529 de puncte. Pe locul al doilea şi al treilea s-au clasat Cipru, cu 436 de puncte, respectiv Austria, cu 342 de puncte.

Netta Barzilai, reprezentanta Israelului, a câștigat finala Eurovision 2018, cu piesa ‘Toy’, pe scena Altice Arena din Lisabona, Portugalia.

Israelianca a fost marea favorită încă din săptămânile care au precedat semifinalele. Piesa ‘Toy’ este un apel la emanciparea femeilor împotriva tuturor formelor de hărţuire.

Israel a primit 529 de puncte.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement

Trending