sâmbătă, februarie 24, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
  AcasăEVENTSSTUDIU România se situează pe locul 12 în topul țărilor cu cei...

  STUDIU România se situează pe locul 12 în topul țărilor cu cei mai mulți participanți la Hour of Code

  Peste 320.000 de români au participat anul acesta la Hour of Code, unul dintre cele mai mari evenimente de educație din lume. Hour of Code a avut loc în săptămâna 8–14 decembrie când, zeci mii de elevi și profesori au parcurs tutoriale interactive și distractive. Anul acesta, au participat la Hour of Code 156 de țări din toată lumea, iar România s-a situat pe locul 12 în topul celor mai mulți participanți.

  „A fost o experiență extraordinară și vreau să le mulțumesc tuturor profesorilor care, prin implicarea lor, au pus România pe harta lumii. Totodata vreau să le mulțumesc sponsorilor, partenerilor și susținătorilor, pentru că, fără ei, mesajele noastre nu ar fi ajuns la un număr atât de mare de români. Împreună am dat un exemplu, acela că România este pregătită să-și educe și să-și îndrume noua generație pentru a face față provocărilor tehnologice ale secolului 21. Efectul a fost unul extraordinar, iar anul viitor ne propunem să aducem Hour of Code în și mai multe școli din România și Republica Moldova,” a declarat Alin Chiriac, ADFABER, partenerul oficial Code.org și promotorul evenimentului Hour of Code în România.

  Deși săptămâna dedicată educației în științele calculatoarelor s-a încheiat, profesorii vor continua să parcurgă aceste tutoriale în sălile de clasă alături de elevii lor, mai ales pentru că cei mici s-au arătat extrem de încântați de acestea. Organizatorii Hour of Code îi invită pe toți participanții să acceseze în continuare platforma ro.code.org și să parcurgă tutorialele.

  În plus față de situarea pe locul 12 în topul țărilor cu cei mai mulți participanți, România s-a situat pe locul 5 în topul țărilor cu cele mai multe evenimente Hour of Code. Anul acesta, s-au înscris pe site, până pe 8 decembrie,  649 de școli, companii și asociații care au organizat evenimente Hour of Code în sediile lor.

  Mai multe informatii puteti obtine aici 

  Mihai Știrbu este Senior Editor și îi poți scrie la mihai.stirbu(a)radardemedia.ro

  Mihai Știrbu

  Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

  Mihai Știrbu
  Mihai Știrbuhttps://www.radardemedia.ro
  Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!
  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente