Connect with us

A-Z NEWS

Romania, te Iubesc: În România, apele înghit anual 80 de hectare de uscat

Published

on

Reclame

În timp ce alte ţări construiesc oraşe sau chiar aeroporturi în mijlocul apelor, România pierde în fiecare an zeci de hectare din teritoriul naţional.

Rapoarte oficiale vorbesc despre impresionantul număr de 2400 de hectare mâncate de ape în ultimii 30 de ani, iar responsabile de această dramă sunt, în primul rând, cele trei diguri mari ridicate în anii 1970 – 1980, pentru protecţia porturilor Mangalia, Constanţa şi Midia Năvodari, care au schimbat circulaţia curenţilor şi au distrus plajele. Duminică, 3 octombrie, de la 18:00, în prima ediţie din cel de-al cincilea sezon al emisiunii România, te iubesc!, corespondentul Ştirilor Pro Tv, Alex Dima, aduce în faţa telespectatorilor Pro Tv o anchetă uimitoare, care arată cum s-au dus pe apa sâmbetei sute de mii de euro din banii publici.

La începutul anilor 2000, o echipă de japonezi a cercetat litoralul românesc şi a tras un semnal de alarmă, însă, în ciuda avertismentelor acestora, autorităţile au rămas indiferente, iar urmările sunt de-a dreptul dezastruoase: în fiecare an valurile mării înghit, pur şi simplu, bucăţi importante din teritoriul ţării. În ritmul actual, fără măsuri, în nu mai mult de 20 de ani, apele vor înainta 40 de metri în Mamaia, iar alte staţiuni vor dispărea. În 2005, tot japonezii au fost cei care au propus soluţii pentru tot litoralul, care ar fi costat 320 de milioane de euro, bani ce ar fi urmat să fie investiţi în diguri şi înnisipări.

Deşi încă din 2007 ar fi putut fi accesaţi din fonduri europene pentru litoral peste 134 de milioane de euro, acest lucru nu s-a întâmplat, iar cei responsabili nu au accesat nici un euro din aceste fonduri. Însă aceştia nu au fost singurii bani duşi pe apa sâmbetei. În 2004 s-au pierdut nu mai puţin de 100.000 de euro, bani daţi pe studiile de fezabilitate. Ceea ce este şi mai grav este că recent au fost făcute alte patru astfel de studii, adică alte 400.000 de euro. Care este situaţia actuală a plajelor şi ce promisiuni au actualii edili, duminică, 3 octombrie, la România, te iubesc!.

În acest sezon, jurnaliştii de la România, te iubesc! vor veghea asupra felului în care sunt cheltuiţi banii publici. Fie că este vorba despre drumul pe care-l iau fondurile din sănătate şi învăţământ, despre marile lucrări publice sau despre furturile din bugetul ţării, nimic nu va scăpa de ochiul critic şi justiţiar al reporterilor Pro Tv.

De asemenea, noul sezon al emisiunii România, te iubesc! va arăta ce au făcut ţările vecine cu România pentru a ieşi din criză şi a înregistra creştere economică şi va căuta modele de administraţie care ar trebui aplicate şi în ţara noastră.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
AUDIENȚE TV7 ore ago

Spania a câștigat EURO 2024, în direct la PRO TV! Peste 2.9 milioane de telespectatori au urmărit finala care a fost lider absolut de audiență

AUDIENȚE TV3 zile ago

Anglia a învins Olanda și va juca finala EURO 2024 contra Spaniei, duminică, în direct la PRO TV și pe VOYO!

Reality Show3 zile ago

Premieră la Insula Iubirii în cel de-al optulea sezon al reality show-ului de la Antena 1: partenerii au fost despărţiţi fără să apuce să îşi ia rămas bun

Premieră TV3 zile ago

PREMIERĂ Noul sezon Atletico Textila revine la PRO TV ”Liga 2, pregătește-te de noi”

Reality Show3 zile ago

Delia şi Liviu câştigătorii celui de-al nouălea sezon Mireasa şi ai premiului în valoare de 40.000 de Euro

Emisiuni4 zile ago

Cristina Bâtlan, o femeie de afaceri de succes, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, duminica aceasta

Seriale5 zile ago

Valentin Teodosiu, rol important în noul serial TĂTUȚU`! „Personajul meu este cel mai de temut al vremii”

Reality Showo săptămână ago

Declaraţie şocantă la Insula Iubirii: „Ne-am despărţit de 37 de ori!”

Cinemao săptămână ago

Festivalul „Saptamana Comediei”, la final. Teatrul de Comedie pleaca acasa cu 3 premii.

Emisiunio săptămână ago

Serghei Mizil vine duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Analize Audiente TV2 săptămâni ago

4.9 milioane de inimi au bătut la unison în fața televizoarelor pentru Generația de suflet a Naționalei! PRO TV lider absolut de audiență cu cifre record

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending