Connect with us

ALL MEDIA

“Romania, te iubesc”: Noi detalii despre Krivoi Rog, colosul care înghite anual două milioane de dolari din bugetul României

Published

on

 

Un miliard de dolari. Aceasta este suma pe care, practic, România a aruncat-o la gunoi pentru combinatul de la Krivoi Rog, de pe urma căruia nu a profitat niciodată. Minuţioasa anchetă despre situaţia combinatului difuzată în urmă cu aproape două luni la România, te iubesc! nu a fost lipsită de urmări.

Directorul ARCOM a fost demis şi o comisie de la Bucureşti a fost în control la Krivoi Rog.  Duminică, 9 mai, de la ora 18:00, la România, te iubesc! va fi difuzat încă un material despre ceea ce se întâmplă la combinatul care costă bugetul României aproape două milioane de dolari pe ani, fără a da absolut nimic la schimb.

Puţin spus interesantă este concluzia la care au ajuns cei trei membri ai comisiei de anchetă: în urma verificărilor nu au fost identificate urme de distrugere, doar deteriorări cauzate de trecerea unui interval mare de timp de la montare. Iar asta nu e tot. Comunicatul oficial mai precizează că anual au avut loc inventarieri şi pe lângă acestea, controale trimestriale, lunare sau ori de câte ori a fost nevoie şi chiar există documente în acest sens. Cu alte cuvinte, totul este sub control, în hârtii, în ciuda faptului că de 12 ani, zona din combinat care ar trebui să aparţină României dispare bucată cu bucată, iar foşti angajaţi ai combinatului susţin că jafurile sunt la ele acasă.

De-a lungul anilor, camioane întregi de cupru, ţevi, macarale şi chiar clădiri şi staţii electrice au fost scoase din Krivoi Rog, îmbarcate pe vapor la Odessa şi trimise în Turcia. Există, de asemenea, angajaţi care susţin că până şi dalele de piatră şi sârma ondulată sunt furate şi folosite la construcţiile private din apropiere. Deşi unii oameni din zonă reclamă numeroase ilegalităţi, oficialii români suţin că situaţia este sub control. În tot acest timp, ucrainienii se bucură de un oraş construit pe jumătate de români şi de un combinat finanţat de alţii, iar România achită facturi ce aparţin, de fapt, lor.

În anii ’80, Nicolae Ceauşescu hotăra ca România să contribuie la construcţia celui mai mare combinat de minereuri acide din lume, situat în Ucraina. După punerea în funcţiune, acesta urma să deservească cu minereuri de fier cele cinci ţări finanţatoare ale construcţiei. Suma investită de români, desemnaţi „antreprenori generali”, se ridică la 800 de milioane de dolari, bani pe care România i-a plătit cu sacrificii imense.

Marea problemă este însă că deşi Ucraina a sistat lucrările în 1997 şi celelalte ţări s-au retras din proiect, românii se încăpătânează să continue participarea, deşi ucrainenii nu mai recunosc investiţia iniţială. Astăzi, singurii reprezentanţi români sunt angajaţii celor trei firme însărcinate cu paza şi întreţinerea părţii româneşti: ARCOM, ARCIF şi UZINEX. Deşi e greu de înţeles ce anume fac acolo, cert este că ele costă bugetul ţării aproape două milioane de dolari pe an.

O nouă anchetă despre colosala gaură neagră de la Krivoi Rog care înghite bani grei din bugetul României, duminică, de la ora 18:00, la România, te iubesc!

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

GALA PREMIILOR RADAR DE MEDIA va fi transmisa in direct, joi, ora 21!

Published

on

 

Cel mai mare evenimt media al anului, Gala Premiilor RADAR DE MEDIA 2018 va avea loc, joi, 22 noiembrie, in direct de la ora 21. Transmisia se poate vedea live pe radardemedia.ro, Youtube si Facebook.

Se vor acorda premiile votate de catre publicul cititor dar si o serie de premii speciale. 

Ne vedem joi!

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

PREMIILE RADAR DE MEDIA 2018: Voteaza-ti aici favoritii! Cand va avea loc Gala?

Published

on

 

Gala Premiilor RADAR DE MEDIA 2018, va avea loc, joi 22 noiembrie, la Ambasad’Or Events.

Ceremonia de decernare a trofeelor va fi transmisa in direct incepand cu ora 20:45. Transmisiunea se vede live pe radardemedia.ro, youtube si facebook.

 

Votarea pentru desemnarea castigatorilor se inchide in data de 12 noiembrie, pana atunci puteti sa va votati favoritii aici:

 

STOP VOT!

Castigatorii vor fi anuntati pe 22 noiembrie, ora 21, in direct pe radardemedia.ro, youtube si facebook.

 

Regulament si calendar competitie, aici!

GDPR: Prin exprimarea optiunii de vot, radardemedia.ro nu colecteaza date cu caracter personal! Regulament si calendar competitie, aici!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Postul de radio Digi FM a aniversat 3 ani de existenta!

Published

on

Foto Credit: DIGI
 

Ca în fiecare an, de la prima emisie și până acum, echipa matinalului Digi FM, adică Bogdan Miu, Cătălin Striblea, Beatrice Ghiciov și Bogdan Ciuclaru a primit, la aniversarea a 3 ani, vizită binecunoscutului artist: SMILEY.

Păstrând obiceiul, acesta a adus un tort după chipul și asemănarea radioului cu cea mai mare acoperire privată din România, promițând din nou, că o să vină și la aniversarea de 4 ani.

Baloane, artificii, știri cu vești aniversare, cadouri pentru ascultători, super prăjituri și muzică, așa cum numai la Digi FM se poate auzi. Într-o atmosfera de petrecere, întreaga echipă, alături de toți colegii din trust, s-a bucurat de cadourile primite și de prezența lui Smiley, care s-a simțit fix ca „Acasă”. Mai mult decât atât, după ce au ieșit din matinal, Cătălin Striblea și Andrei Maria aka Smiley, au realizat împreună încă o ediție de succes a emisiunii „Oameni de Colecție”.

La 3 ani de la lansare, Digi FM își propune să păstreze tonul prietenos pe care l-a menținut în toată această perioada, să nu întârzie niciodată cu știrile din 30 în 30 de minute și să fie mereu acolo unde contează pentru „Ca să știi.”

Mulțumim tare, Smiley și LA MULȚI ANI, DIGI FM!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending