Connect with us

Emisiuni

România, te iubesc! – o ediție între „luxul” de la țară și restaurări de mântuială, duminică la PRO TV

Published

on

Reclame

Duminică, de la ora 18:00, la România, te iubesc!, Rareș Năstase, corespondent special Știrile PRO TV, le arată telespectatorilor cum s-au făcut restaurările de mântuială pe milioane de euro la clădirile de patrimoniu din România.

Cetăți, monumente mari, toate au fost distruse de incompetență și interese mai mult decât au reușit să o facă războaiele și intemperiile de sute de ani.

Zeci de milioane de euro au fost alocate restaurării cetăților, deci nu lipsa banilor este problema. Problema vine de la:  proiecte prost făcute, alocate “cui trebuie”, lipsa consultanților specializați în acest gen de arhitectură. Pe lângă Sighișoara, Rareș a vizitat și cetățile Deva, Rupea, Feldioara, Târgoviște și Suceava. Problema a fost aceeași: cei care investesc prost, pentru un profit imediat, pierd din vedere că turiștii vin pentru autenticitate și nu vor mai reveni când vor descoperi kitsch și construcții moderne.

Voi prezenta o spoială națională cu lucrări de mântuială și restaurări care dau bine în poze, dar care sunt un dezastru la cea mai mică atingere. Țara noastră este pe ultimul loc, pe plan european, în ceea ce privește grija pentru patrimoniu. Alte țări trăiesc inteligent din exploatarea vestigiilor.”, a declarat Rareș.

Anca Nastasi, corespondent special Știrile PRO TV, va arăta discrepanța dintre utilitățile vieții moderne, cum ar fi internetul, și condițiile primitive în care oamenii de la țară își trăiesc viața.  Există internet și smartphone, dar nu există canalizare! 72% din România rurală se mulțumeste și azi cu toaleta în fundul curții, iar autoritățile au pierdut șirul milioanelor de euro, bani tocați pe sisteme de canalizare care nu funcționează.

Peste jumătate dintre românii care locuiesc la țară sunt conectați la internet. România rurală a îmbrățișat cu entuziasm beneficiile comunicației moderne, dar când vine vorba de canalizare, lucrurile stau pe dos.

“Pentru mine, spălatul la lighean e doar o amintire din copilărie, din vacanțele petrecute la țară, la bunici, dar și azi, în 2015, peste jumătate din românii care locuiesc la țară nu au o baie, cu o chiuveta sau un duș, iar toaleta în condiții civilizate rămâne un lux de neatins, deși România a investit bani grei în sisteme de canalizare și epurare a apelor uzate. De ce acestea zac adeseori nefolosite sau neterminate? Cât ne costă asta pe noi toți? Duminică, la „România, te iubesc!”, vorbim despre un obicei balcanic într-o țară europeană.”, a declarat Anca.

Cum au fost realizate cu adevărat restaurările monumentelor și ce surprize îi așteaptă pe românii care vor să le viziteze, dar și care e filozofia țăranului român când vine vorba să renunțe la toaleta din grădină și să plătească lunar canalizare, vom descoperi duminică, numai la PRO TV.

Foto Credit: PRO TV

CITESTE SI:

 

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending