Connect with us

Emisiuni

România, te iubesc! prezinta intr-o editie speciala de Florii, povestea unui calugar franciscan

Avatar

Published

on

Chiar de Florii, corespondentul Ştirilor ProTV, Anca Nastasi, prezintă o lecţie de omenie, predată zi de zi de un călugăr franciscan, care a reuşit să salveze din sărăcie nu mai puţin de 5000 de copii, oferindu-le casă, masă, educaţie şi, mai presus de orice, o familie.

„Casele de copii ale lui Bojte Csaba sunt ca nişte tabere de vacanţă, doar că se merge la grădiniţă sau la şcoală. În Bihor, Hunedoara, Mureş, Bacău, Harghita, Covasna, Alba, Arad, a deschis case de copii şi centre de zi unde pedagogii care lucrează pentru el nu merg la serviciu 8 ore, ci stau în permanenţă alături de cei mici şi le oferă cel mai important lucru: dragoste părintească”, mărturiseşte Anca.

Aşa se face că mii de copii care n-au primit nicio şansă din partea părinţilor sau a statului sunt astăzi pe propriile picioare şi au, la rândul lor, copii.

„Copiii sunt creaţia lui Dumnezeu, iar el nu face rebuturi. Toţi suntem din acelaşi aluat, iar aceşti copii, care s-au născut în familii sărace, fără educaţie sau cu probleme sunt la fel ca un Rembrandt prăfuit, care oricât de prăfuit ar fi, tot rămâne de o valoare inestimabilă”, i-a declarat Bojte Csaba corespondentului Ştirilor ProTV.

În aceeaşi ediţie a emisiunii, Paula Herlo deapănă povestea Danei Borcea, cea care şi-a pus viaţa în slujba bătrânilor abandonaţi. Plecată în Spania în căutarea unei vieţi noi, a fost impresionată de oamenii fără adăpost pe care îi întâlnea în drum spre serviciu.

Împreună cu un prieten român care lucra tot în Spania mergeau seara cu mâncare şi apă la oamenii străzii. Omenia lor nu s-a oprit aici, iar mai târziu au închiriat un apartament în care s-au mutat cu alţi şase oameni, toţi luaţi din stradă. După doar opt luni, aceştia aveau serviciu şi se puteau întreţine.

În primul concediu făcut în România, Dana a mers prin gări şi autogări şi a observat că mulţi oameni ai străzii sunt vârstnici abandonaţi de propriile familii. Hotărâtă să le ofere un trai decent, Dana a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a le oferi un acoperiş deasupra capului şi, susţinută de prieteni, străini şi voluntari, alină bătrâneţile unor oameni lăsaţi de izbelişte.

Duminică, 13 aprilie, de la 18:00, la România, te iubesc!, Paula Herlo şi Anca Nastasi demonstrează încă o dată că Oamenii sunt lumina.

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Comentarii

Emisiuni

Vacanţe care încep prin cozi kilometrice la graniţe. Despre sejururile românilor în plină pandemie, duminică la „Asta-i România!”

Avatar

Published

on

            Duminica aceasta, de la ora 14:30, emisiunea Asta-i România!” ne prezintă o situaţie neobişnuită. În plină pandemie, foarte mulţi români formează cozi kilometrice la graniţe, dar şi în aeroport, pentru a pleca în vacanţe.

 

Grecia ocupă locul fruntaş ca destinaţie de vacanţă pentru români. Singurul punct de intrare în Grecia, Vama Kulata, arată ca o imensă parcare întinsă pe kilometri întregi, unde aşteaptă mii de români ca să plece în vacanţă. Câţiva kilometri parcurşi în câteva ore, sub un soare dogoritor şi teama că lucrurile se pot schimba de la o oră la alta, nu par să îi sperie pe conaţionalii noştri. Unii se consolează cu gândul că sunt obişnuiţi să stea în trafic, la cozile formate pe DN1, iar alţii, ca să se mai dezmorţească, încing hore în mijlocul drumului.

Echipa „Asta-i România !” păşeşte pe tărâm grecesc şi ne prezintă cum arată destinaţiile de top ale Greciei. Thasos este una dintre insulele preferate ale românilor, unde până anul trecut, turiştii se simţeau ca la ei acasă. Acum staţiunea nu mai freamătă de lume, plajele sunt aproape pustii, la fel şi tavernele sau străduţele pitoreşti. Puţinele restaurante deschise sunt relativ goale. Peisajul este diferit faţă de alte sezoane, iar  aglomeraţia de altădată nu mai există.

Ce restricţii impune guvernul elen pentru turiştii care le calcă „pragul”, în plină pandemie, ce spun reprezentanţii turismului în ceea ce priveşte deplasarea peste hotare pentru vacanţe, aflăm duminică, de la ora 14:30, la „Asta-i România!”, emisiunea prezentată de Mihai Ghiţă, la Kanal D.

 

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

Actrița Ilona Brezoianu ne invită în culisele X Factor, în curând, pe AntenaPlay

Avatar

Published

on

          În timp ce Ștefan Bănică, Loredana, Delia și Florin Ristei vor căuta factorul X în sezonul cu numărul 9, la Antena 1, cei de acasă vor intra în culisele emisiunii cu ajutorul actriței Ilona Brezoianu !

 

Cunoscută pentru rolul secretarei Flori din serialul de comedie „Mangalița” de la Antena 1 sau după ce i-a dat emoții lui Mihai Bendeac într-un roast acid la iUmor, actrița Ilona Brezoianu are o carieră bogată la cei 30 de ani ai săi. Artistă de film, teatru, ancorată în sfera online și generatoare de conținut extrem de apreciat pe rețelele de socializare, Ilona va putea fi văzută din această toamnă pe Antena 1 și AntenaPlay, în cadrul unui proiect inedit.

            „Ideea de a face eXtra Factor m-a atras foarte tare, pentru că îmi doream să ajung în culisele unui show muzical, eu fiind pasionată și de muzică. Aș vrea ca acest proiect, fiind destinat online-ului, să surprindă cât mai multe lucruri interesante din spatele camerelor de luat vederi, de la echipă, la concurenți, jurați și tot ce înseamnă mașinăria aceasta gigantică X Factor. E un proiect la care voi munci foarte mult și abia aștept să vedeți ce o să iasă !”, a povestit Ilona Brezoianu.

Serialul eXtra Factor va putea fi vizionat săptămânal pe AntenaPlay și le va oferi celor de acasă ocazia să tragă cu ochiul în culisele emisiunii X Factor și să-i urmărească pe cei patru jurați în ipostaze mai puțin văzute.

La 7 ani de când s-a lansat, AntenaPlay este cea mai perfomantă platformă de conținut video din România, cu peste 2 milioane de conturi şi ore de conţinut video vizionat. AntenaPlay oferă 9 canale LIVE, extra conținut nedifuzat la TV, emisiuni preferate în ediții integrale și știri de ultimă oră. Este disponibilă pe toate device-urile, de la smartphone, smart TV, PC, tabletă sau laptop. Este singurul loc în care se pot urmări emisiunile produse de Antena TV Group în ediții integrale, din orice colţ al lumii şi de pe orice dispozitiv.

 

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

Sâmbăta aceasta, ROventura ne invită pe un tărâm de basm, la Cheile Nerei

Avatar

Published

on

            George Mihai şi Andreea Stravoiu vă invită sâmbătă, de la ora 15:00, la noi aventuri prin intermediul emisiunii  ROventura”, la Kanal D. De data aceasta, periplul celor doi călători neobosiţi ajunge în Banatul de Munte.

 

Înainte de a porni spre inima parcului naţional Cheile Nerei, ROventurierii ajung în mijlocul unei comunităţi de cehi, în satul Bigar. Drumul de la Dunăre până aici, într-unul din satele Banatului Cehesc, e un spectacol în sine. Sarpele de asfalt trece prin inima codrilor, înşiră de-a dreapta şi stânga frumuseţi neştiute şi te poartă în oaza pemilor – așa cum sunt cunoscuţi pe aici foştii locuitori ai Bohemiei.

 

Odată ajunşi aici, cehii au prins rădăcini şi au format o comunitate care îşi poartă povestea, peste veacuri, din generaţie în generaţie. Bigar şi Eibenthal sunt poate, cele mai cunoscute dintre cele şapte sate care alcătuiesc aşa-zisul ţinut cehesc din Banatul de Munte.

 

Există toate condiţiile pentru ca agroturismul să înflorească aici. Ar fi singura şansă, de altfel, la un trai mai bun pentru oamenii locului. Ţinutul acesta are atât de multe atracţii, iar Cheile Nerei oferă practic, un tărâm de basm, locuri unice pe care „ROventura” vă invită să le descoperiţi sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D, alături de gazdele emisiunii George Mihai şi Andreea Stravoiu. Dar până atunci, vă invităm să vă bucuraţi de câteva cadre impresionante din călătorie.

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0