Connect with us

A-Z NEWS

SPAIMA TELEVIZIUNILOR | Corneliu Vadim Tudor a adus o noua amenda postului Romania TV! Vezi ce s-a intamplat!

Published

on

CNA a decis, marţi, să amendeze România TV cu 30.000 de lei, din cauza limbajului injurios folosit de Corneliu Vadim Tudor la adresa lui Miron Cozma şi a lui William Brânză, în emisiunea “Ediţie specială” din 26 iunie.

corneliu vadim tudor

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, emisiunea “Ediţie specială” difuzată pe 26 iunie, de la ora 22.00, pe România TV. Emisiunea a fost moderată de Cristina Şincai, iar în studio a fost prezent, printre alţii, şi Miron Cozma, în timp ce Corneliu Vadim Tudor a intervenit telefonic în timpul emisiunii.

Moderatoarea a citit o stenogramă WikiLeaks, în care apărea şi numele lui Corneliu Vadim Tudor. Acesta a fost unul dintre subiectele abordate în timpul emisiunii.

Conform monitorizării CNA, în emisiune, Vadim Tudor i-a spus lui Miron Cozma că este “derbedeu”, “vagabond”, “analfabet” şi “idiot”.

La propunerea membrului CNA Radu Călin Cristea, televiziunea România TV a fost amendată cu 30.000 de lei.

“Asistăm la un recital încărcat de injurii”, a spus Radu Călin Cristea, precizând că moderatorul “se face că este moderator”.

Sancţiunea a fost aplicată cu unanimitate de voturi (Radu Călin Cristea, Florin Gabrea, Lorand Turos, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea).

Amenda a fost aplicată pentru încălcarea articolului 34, alineatul 1 din Cod – “(1) Orice persoană are dreptul la propria imagine” – şi a articolului 40, alineatele 2 şi 3 din Cod – “(2) Moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare sau să indice, cel puţin, probele care le susţin, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acuzaţiile. (3) Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending