Connect with us

ENTERTAINMENT

ROMÂNII AU VOTAT: FILMUL ROMÂNESC PREFERAT ESTE MOROMEȚII 

Published

on

Reclame

O competiție strânsă, zeci de mii de voturi și un singur câștigător. Concursul Cinemaraton a ajuns la final și cinefilii au votat cel mai iubit film românesc.

Aceștia au răspuns la îndemnul Toate voturile sus adresat de televiziunea dedicată filmului românesc din portofoliul Grupului Clever și  au votat pe  www.cinemaraton.ro  filmul preferat.

Peste 21.000 de mii de voturi s-au înregistrat în platformă, iar pe primul loc s-a clasat Moromeții, filmul regizat de Stere Gulea. Locul secund a fost ocupat de comedia BD la munte și la mare,  iar pe poziția a treia s-a clasat un film care a făcut multe generații să viseze, Liceenii. Locul IV a fost adjudecat de Toate pânzele sus  iar pe pozitia a V-a s-a clasat Cel mai iubit dintre pământeni.

Cinemaraton va difuza duminică, 09 iunie, de la ora 17.00, Moromeții.  Lansat în 1987, Moromeții oferă o privire autentică asupra vieții rurale românești din perioada interbelică, explorând temele universale ale familiei, tradiției și conflictului între generații. Ilie Moromete, personajul central interpretat magistral de Victor Rebengiuc, a devenit un simbol al țăranului român, capturând esența unei epoci și a unei. 

Lunga listă de nominalizare de pe www.cinemaraton.ro a cuprins filme clasice din cinematografia românească, dar și producții recente, precum „Poziția copilului”, „Nunta mută”, „Amintiri din epoca de aur”, „Expresul de Buftea”, „Filantropica”, „Cel mai iubit dintre pământeni”, „Toate pânzele sus”, „Pistruiatul”, „Liceenii”, „Balanța”. Sunt filme românești de referință, care continuă să plaseze Cinemaraton în topul audiențelor.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending