Romanii, saraci, dar sensibili la dramele de langa ei (studiu)

0
737

Codasi in mai toate topurile, romanii nu dau inapoi cand vine vorba sa-si ajute semenii si se pozitioneaza in mijlocul clasamentului mondial la capitolul donatii in bani. O arata chiar un studiu international « GFK Charity » realizat de GFK Verein in 14 tari.

Mai mult de 38% dintre romani doneaza bani si fac voluntariat , iar 7% ofera in schimb diverse bunuri. Totusi, Romania nu are o educatie in ceea ce priveste actele de caritate. Aproximativ 40% dintre cei chestionati spun ca nu-si permit, in timp ce 20% admit ca nu prea le pasa de aceste cauze.

Cei care beneficiaza insa de generozitatea romanilor sunt ONG-urile de copii, organizatiile religioase sau proiectele de ajutorare a zonelor calamitate. Daca Romania mai are de lucrat in privinta  scopurilor caritabile, Olanda, Marea Britanie si Suedia par a fi ceva mai deschise la minte si la punga. In fiecare an, locuitorii acestor tari contribuie intr-un procent de 35% la cauze caritabile.

Chiar si asa, romanii demonstreaza ca sunt un popor credincios, iar tara noastra devanseaza toate tarile europene in gradul implicarii in cauze religioase, cu 79% din donatii.

GfK Verein

Verein GfK a fost înfiinţată în 1934 ca o organizaţie non-profit pentru promovarea cercetării de piaţă. Membrii săi numără aproximativ 600 de companii şi persoane fizice. Verein dezvoltă metode inovatoare de cercetare în strânsă cooperare cu instituţiile academice, promovează formarea continuă a cercetătorilor de piaţă, observă structurile şi evoluţiile din societate, din economie şi politică care influenţează consumul privat şi cercetează efectele acestora asupra consumatorilor. Rezultatele sondajului sunt puse la dispoziţia membrilor în mod gratuit.

Mai multe informaţii: www.gfk-verein.org

Foto credit: romania-actualitati.ro

Comentarii