Connect with us

Emisiuni

„ROventura” ne invită într-o incursiune de neuitat prin Iași, capitala istorică a României

”ROventura” ne invită, sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D, într-un periplu prin capitala istorică a României, Iași.

Published

on

Foto Credit: BLC Media
Reclame

Al doilea oraș al țării, după numărul de locuitori și, totodată, cu cea mai tânără populație, Iașiul uimește prin dinamismul cu care se dezvoltă și prin comorile păstrate de demult.

George Mihai și Andreea Străvoiu ne invită să descoperim, împreună, aerul cosmopolit al centrului universitar din zilele noastre, dar și parfumul celor mai frumoși ani, pe care acest oraş îl inspiră. Forfota Capitalei Moldovei nu e deranjantă, ba chiar e un spectacol să o descoperi, la pas. Curată lecție de istorie, cultură și spiritualitate descoperi în tot orașul.

Nicolae Iorga spunea despre Iași că e, înainte de toate, „biserica bisericilor pentru trecutul nostru”, iar „Dulcele târg al Ieșilor” are un aer romantic și cosmopolit. Tot ce ne înconjoară ne cucerește prin amintirile vii, dar și cu poveștile și atracțiile spectaculoase din zilele noastre.

Poposim apoi la o cafea bună și-un mic dejun bogat și sănătos, cu vedere la Palatul Culturii, pentru ca apoi să dăm curs unei zile plină de experiențe și descoperiri. Ajunși la Palatul Culturii, nu avem cum să nu observăm că acesta uimește prin măreția sa, desfășurată pe 35 de mii de metri pătrați, într-un stil inspirat din Romantismul de secol al XVIII-lea, din Germania.

Mari cărturari și voievozi, chiar capete încoronate, cu toții au lăsat, parcă, ceva din noblețea lor aici, la Iași. Peste 50 de mii de piese numără numai colecția muzeului de Istorie, așa că este nevoie de timp, curiozitate și răbdare atunci când veniți să-l vizitați!

Evadarea perfectă pentru ieșeni, dar potrivită și pentru turiști, vizitarea Palatului Culturii se continuă sau e precedată întotdeauna de o tură prin fermecătorul complex de grădini și spații de agrement, a cărui poveste urmează să o aflăm alături de roventurieri.

Advertisement

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o ediție de colecție „ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Special TV4 ore ago

Când visăm împreună, ne adunăm împreună! PRO TV și FRF lansează Imnul echipei naționale pentru EURO 2024

Reality Show5 ore ago

Diseară, la Chefi la cuțite începe bootcampul sezonul 13: concurenții se confruntă cu presiunea celei dintâi probe eliminatorii

Emisiuni6 ore ago

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV!

Monden6 ore ago

Întâlnire amoroasă între doi concurenți Survivor, înainte de show-ul de la Pro TV: „A venit la mine acasă și era băută”

Reality Showo zi ago

Filmările Survivor All Stars s-au încheiat, iar concurenții sunt în țară! Finala va fi LIVE!

Documentar4 zile ago

National Geographic anunță premierea serialului „NASA: Culisele Inovațiilor” la 43 de ani de la trimiterea primei nave în spațiu

AUDIENȚE TV5 zile ago

Faimoșii continuă seria victoriilor, iar problemele încep să apară pentru Războinici, la Survivor All Starss. Show-ul, lider de audiență

ȘTIAI CĂ...?6 zile ago

RIHANNA, cântăreață care explodează pe scenă. Care a fost ascensiunea sa în industria muzicală mondială

Reality Show6 zile ago

Faimoșii caută o victorie mult așteptată în jocul vital, la Survivor All Stars: ”mergem spre imunitatea asta, cu gândul să câștigăm”

FOTBAL6 zile ago

PRO TV și FRF pregătesc o surpriză suporterilor, înainte de EURO 2024! Doar 67 de zile rămase până la meciul de debut!

Reality Show6 zile ago

După 3 ani, s-au împăcat la Survivor România All Stars! Gimnasta Ana Porgras și controversatul Zanni s-au luat în brațe în show-ul de la PRO TV

Facebook

Advertisement

IN Trending