ROventura ne poartă într-o călătorie cu parfum de epocă, în Bucovina - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

ROventura ne poartă într-o călătorie cu parfum de epocă, în Bucovina

Published

on

Foto Credit: Kanal D

Emisiunea “ROventura” ne invită sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, într-o nouă călătorie magică, pe tărâmul de basm al Bucovinei.

 

 

NOU Scriem si publicam articole sponsorizate adaptate bugetului tau!

 

George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”, ne vor oferi, și de data aceasta, o aventură fabuloasă, mai întâi la Moldovița, unde vor urca la bordul celei mai vechi mocănițe din țară, pentru ca apoi să treacă pragul unui veritabil laborator de lactate, din Gura Humorului. Și ce poate fi mai potrivit din Bucovina ca să ne apropiem de esenţa locului, decât o plimbare cu mocănița, „perla de la granița cu Ucraina”.

 

Povestea bătrânei mocănițe se scrie, cu fiecare pufăit de abur, zi după zi, și este un prilej unic de a vedea frumusețile locului, într-o călătorie… cât un spectacol! Meleaguri de basm, din satele pitorești, ni se dezvăluie altfel, privite din vagoanele bătrânei Huțulca, de la Moldovița la Argel, cât e traseul acestui tren de poveste. Trenul e mai mereu plin de călători, români din toate colțurile țării sau străini care se bucură de întâlnirea cu istoria acestor locuri și noblețea așezării de la poalele Obcinei Feredeului.

ROventurierii noștri îmbină, apoi, bucuria plimbării cu spectacolul culinar, care îi așteaptă la capătul celor 12 kilometri de călătorie. În aceste locuri, toată lumea comercializează câte ceva. Nici nu știi ce să guşti și ce să-ți cumperi mai întâi, iar întreaga comunitate pare că a renăscut, odată cu punerea în circulație a traseului turistic de mocăniță.

Advertisement

 

După această incursiune unică, George și Andreea ajung la Gura Humorului, la Fabrica de lactate, unde ne așteaptă încă o poveste interesantă de descoperit. Prin intermediul ”ROventura” vom fi martori la întreg procesul prin care trece laptele proaspăt, până ajunge să ia forma unor delicioase brânzeturi.

De la iaurturi până la brânzeturi proaspete sau afumate și maturate, toate produsele lactate care ies pe poarta fabricii de lactate din Gura Humorului poartă amprenta gastronomică puternică a acestei zone. Nu ratați, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție ”ROventura”, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, la Kanal D.

 

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending