Rusia este pierdută şi uitată la Eurovision 2010 (video)

0
447

Rusia este reprezentată la Eurovision 2010 de Peter Nalitch acompaniat de trupa sa cu piesa ,,Lost and forgotten”. Ei au câştigat Finala Eurovision 2010 din Rusia după o serie de retrageri şi accidente stupide.

Deşi Rusia părea să aibă pachetul perfect pentru Eurovision în momentul în care Dima Bilan şi Philip Kirkorov au anunţat participarea cu piesa ,,White nights”, cu o săptămână înaintea Finalei piesa a fost retrasă, surse neoficiale spunând că au fost forţaţi de televiziunea naţională pentru ca protejatul Alexander Panayotov sa câştige biletul către Oslo. În acel moment trupa Yoyo a devenit favorita publicului, însă solista formaţiei a suferit un accident stupid şi au trebuit să se retragă. Supărat, publicul Rus, şi-a orientat voturile către Buranovskie babushki în seara Finalei, şase babuţe simpatice cu o piesă interpretată într-o limbă moartă demult, însă juriul de la Soci le-a acordat 0 puncte babuţelor şi astfel Peter Nalitch a câştigat biletul spre Oslo.
Piesa este o baladă cu un uşor aer comunist, care, deşi, la prima ascultare pare o piesă slabă, după mai multe ascultări începe să devină plăcută.
Şansele Rusiei de a accede în Finală par infime, însă s-ar putea califica cu un bagaj de voturi din partea ţărilor din fostul bloc Sovietic. Anul acesta este ultimul în care Rusia participă în Semifinală Eurovision, de la anul fiind direct calificată în Finală, alături de Germania, Spania, Franţa, Marea Britanie şi ţara gazdă.

Comentarii